Scriitorul George R. R. Martin e pe cale să încheie saga „Urzeala tronurilor‟. Finalul cărţii va fi diferit de cel al serialului

2 shutterstock 1396200350 jpg jpeg

Autorul american George R. R. Martin a vorbit despre seria sa de cărţi, „Cântec de gheaţă şi foc‟, şi a recunoscut că regretă că a lăsat serialul de televiziune „Urzeala tronurilor‟ să apară înaintea romanelor sale. Acum, scriitorul este pe cale să-şi termine ultimele romane ale seriei, „The Winds of Winter‟ şi „A Dream of Spring‟ cu promisiunea unui final diferit.

Când serialul de televiziune „Urzeala tronurilor‟ a lua sfârşit, după 8 sezoane, evenimentele din ultimele câteva episoade au fost puternic criticate şi chiar au dezamăgit majoritatea fanilor care l-au urmărit cu sufletul la gură. Scenariştii adaptării romanelor lui Martin, David Benioff şi DB Weiss, şi-au scris propriul final. Au primit ajutor din partea creatorului seriei de cărţi, George R. R. Martin, creând o nouă versiune a evenimentelor de-a lungul serialului.

Autorul însuşi a vorbit într-un interviu despre această situaţie ciudată de a duce serialul şi seria sa de romane în direcţii diferite. Pe blogul său, le-a spus admiratorilor dacă se apropie de final. Mai mult, într-un interviu recent a vorbit despre finalul seriei sale, dacă va fi sau nu altfel decât acela intens criticat de fanii serialului inspirat de aceasta.

Finalul seriei „Cântec de gheaţă şi foc‟ se lasă aşteptat

De peste 10 ani, admiratorii lumii create de Martin aşteaptă cea de-a şasea carte din seria „Cântec de gheaţă şi foc‟, „The Winds of Winter‟. Scriitorul a recunoscut recent că şi-ar fi dorit să-şi mărească viteza de scriere.

Într-un interviu oferit postului de televiziune american WTTW Chicago, Martin a spus: „Privind în urmă, mi-aş fi dorit să lansez cărţile mai devreme. Cea mai mare problemă a mea a fost când a început seria TV şi aveam deja patru cărţi tipărite, iar a cincea a apărut chiar la începutul seriei, în 2011.‟

Cea de-a cincea carte, „Dansul dragonilor”, a fost lansată în 2011 şi a fost cea mai lungă carte a autorului până în prezent, care a ajuns la peste 1.300 de pagini. „Am avut cinci cărţi şi acestea sunt cărţi gigantice, după cum ştiţi. Nu am crezut niciodată că mă vor ajunge din urmă, dar au făcut-o. M-au prins şi m-a afectat. Asta mi s-a părut un pic ciudat. Încă lucrez la carte, dar îmi veţi vedea sfârşitul când se va lansa‟, a mai spus Martin. O altă problemă a sa, ca scriitor, a fost că serialul mergea într-o direcţie diferită spre deosebire de seria sa de romane. Deocamdată, ultima carte a seriei lui Martin nu are o dată de lansare.

Acum 22 de ani, Martin scria 150 de pagini pe lună

Anul trecut, scriitorul a oferit câteva explicaţii cu privire la starea cărţii, spunând: „Va fi o carte imensă şi mai am un drum lung de parcurs până la finalizarea ei. Am zile proaste, care mă doboară, şi zile bune, care mă ridică, dar în ansamblu sunt mulţumit de felul în care stau lucrurile.” Martin se poate lăuda că în 1999, pe când scria „Iureşul săbiilor‟, scria aproximativ 150 de pagini de manuscris pe lună. Acum, este a ajuns la concluzia că nu va mai putea avea acel  ritm niciodată. Se pare că şi vârsta îşi spune cuvântul. Autorul are vârsta la 72 de ani.

George R. R. Martin promite un sfârşit diferit de „Urzeala tronurilor‟

Cu toate privirile aţintite asupra momentului în care vor fi lansate ultimele 2 cărţi ale seriei, „The Winds of Winter‟ şi „A Dream of Spring‟, scriitorul a vorbit despre finalul diferit faţă de acela al serialului TV inspirat de cărţile lui.

Serialul n-a primit critici pozitive după ce sezonul final s-a încheiat cu o serie de poveşti complexe înghesuite în doar câteva scene. La acea vreme, fanii au cerut chiar ca ultimul sezon, al 8-lea, să fie refăcut în totalitate pentru a corecta deciziile luate de creatori.

Temerile legate de ultimele cărţi ale lui Martin au apărut mai târziu, provocând îngrijorări că vor fi şi ele dezamăgitoare. Într-un nou interviu, Martin a mărturisit că merge în „direcţii oarecum diferite‟ faţă de serial. Dacă scriitorul lucrează la un final diferit pentru cărţi, acest lucru ar putea însemna că a schimbat multe detalii.

Unul dintre cele mai surprinzătoare momente din cel de-al optulea sezon al serialului a implicat-o pe Daenerys Targaryen care a devenit malefică şi şi-a folosit dragonii pentru a ucide oameni nevinovaţi în avantajul ei. Din acest motiv, a fost ucisă de iubitul şi nepotul ei Jon Snow. Alte scene care au dezamăgit fanii au fost uciderea Regelui Nopţii de către Arya Stark, în ciuda zvonurilor şi a teoriilor care sugerau că Jon Snow va fi cel care va da lovitura finală. Schimbarea de final a lui Martin ar presupune ca aceste evenimente să nu aibă loc.

Vorbind pe blogul său, numit Not A Blog, scriitorul şi-a anunţat fanii: „Când o mulţime de lucruri se întâmplă foarte repede, rămân tot mai mult în urmă. Sunt foarte în urmă acum, iar perspectiva de a încerca să ajung din urmă serialul este din ce în ce mai apăsătoare‟.

FOTO: Shutterstock