Tot ce nu ştiai despre TikTok. Aplicaţia a fost interzisă în India

1 shutterstock 1688057260 jpg jpeg

TikTok este o platformă video, de divertisment, în care utilizatorii postează diferite filmuleţe scurte în care dansează, cântă sau joacă un rol. Cel mai probabil, este atrăgător pentru adolescenţi şi tineri datorită conţinutului şi libertăţii de a se afirma/de a se exprima.

Reţeaua socială a fost lansată în China, de către compania ByteDance, în 2016. Chinezii au numit aplicaţia Douyin, iar din 2017 se foloseşte ca TikTok în celelalte ţări. Douyin este la fel ca TikTok şi atrage numeroşi utilizatori pe diferite categorii de vârstă. În România, TikTok a înregistrat un număr mai mare de utilizatori decât platforma Instagram (5.36 milioane vs. 5.05 milioane), conform ultimelor date statistice din luna decembrie, citate de Stirileprotv.ro. Numărul userilor a crescut cu 15-20% în pandemie. Ştiai că TikTok a fost cea mai descărcată aplicaţie, la nivel global, în 2020? 

De câte ori a fost descărcată aplicaţia TikTok 

De aproape 115 milioane de ori în Martie 2020, potrivit Thefactsite.com. A fost cea mai descărcată aplicaţie socială în doar o lună de zile. Asta se poate datora şi contextului pandemic, în care oamenii au stat mai mult acasă şi au avut mai mult timp liber la dispoziţie. 

În jur de 41% dintre utilizatori se încadrează în intervalul 16-24 de ani 

TikTok este o platformă video, de divertisment, în care userii postează diferite filmuleţe scurte în care dansează, cântă sau joacă un rol. Cel mai probabil, este atrăgător pentru adolescenţi şi tineri datorită conţinutului şi libertăţii de a se afirma/de a se exprima. 

Iniţial, o aplicaţie asemănătoare a fost lansată încă din 2014 

Astfel, s-a numit Musical.ly şi a fost tot o platformă socială, de divertisment. Totuşi, în anul 2017, compania chineză a cumpărat Musical.ly. pentru a atrage şi mai mulţi utilizatori, negociind între 800 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari. În august 2018, userii celor două platforme au format o singură comunitate, cea pe care o cunoaştem astăzi. Separat, rămâne în China versiunea Douyin.

TikTok încurajează utilizatorii să mai ia o pauză de la aplicaţie 

În 2019, au fost lansate mesaje publicitare pentru a le reaminti userilor să ia o pauză şi să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.

TikTok, interzis în India 

Cu peste 1 miliard de locuitori, India a ajuns să aibă peste 611 milioane de descărcări ale aplicaţiei TikTok, adică aproape 30% din totalul descărcărilor, la nivel mondial. Astfel, ministrul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor din India a interzis folosirea aplicaţiei la sfârşitul lui iunie 2020.

Media timpului petrecut zilnic pe TikTok este de aproape 1 oră 

Conform unor statistici din 2019, timpul petrecut pe aplicaţie în fiecare zi a fost, în medie, de 52 de minute. Utilizatorii au avut tendinţa de a deschide aplicaţia de opt ori pe zi, petrecând câte 6-7 minute la fiecare apariţie.

Compania chineză şi-a crescut considerabil câştigurile financiare 

Chiar dacă aplicaţia este cunoscută la nivel global, TikTok contribuie puţin la veniturile anuale ale companiei ByteDance. În general, se bazează pe aplicaţia Douyin, platforma de ştiri Toutiao şi pe platforma video Xigua. În 2020, veniturile companiei chineze au crescut cu până la 27 de miliarde de dolari. Recente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg