Unde se află Balta Vrăjitoarelor, un loc cu o reputaţie sinistră

Deşi, la prima vedere, Balta Vrăjitoarelor nu pare a avea nimic special, în jurul ei s-au ţesut tot felul de legende care dau fiori reci pe şira spinării.
Situată în mijlocul pădurii Boldu-Creţeasca, din apropiere de Bucureşti, spre Ştefăneşti, Balta Vrăjitoarelor este o apă de mici dimensiuni, cu diametrul de doar cinci metri.
Numele sub care este cunoscută are legătură, se pare, cu obiceiul vrăjitoarelor din trecut de a se strânge aici cu ocazii precum Sânzienele, Sfântul Andrei sau Sfântul Gheorghe.
Se spune că orice vrajă, blestem sau dezlegare spuse pe malul acestei bălţi se îndeplineşte negreşit. Unii localnici ar fi văzut în jurul acestei ape mai multe fenomene neobişnuite.
Pe lângă toate aceste poveşti iscate în jurul Bălţii Vrăjitoarelor, una este cu adevărat fascinantă. Se pare că balta nu ar avea fund (deşi, potrivit altor surse, ar avea adâncimea de aproximativ un metru şi jumătate).
Un aspect interesant este că, indiferent de condiţiile de vreme, Balta Vrăjitoarelor nu ar seca niciodată. Se zice şi că orice obiect aruncat în apă piere fără urmă. Localnicii spun că animalele refuză să bea apă din lac, oricât de însetate ar fi, şi tot ei povestesc că au asistat la fenomene stranii petrecute aici, cum ar fi furtunile apărute din neant.
Tot legendele spun că femeile care doreau să renunţe la o sarcină intrau, pur şi simplu, în această baltă. În noaptea de 13 spre 14 martie, apa de aici ar prinde puteri fantastice, potrivit vrăjitoarelor. Potrivit unei alte poveşti, aici ar fi fost decapitat Vlad Ţepeş, legendă alimentată şi de faptul că data şi locul morţii voievodului român nu sunt cunoscute cu exactitate.
Potrivit specialiştilot, toate acestea sunt doar poveşti născocite de oameni, de-a lungul vremii.
Foto-simbol: Shutterstock