Unde se află pădurea sinucigaşilor, un loc sinistru în care nu ai vrea să ajungi

1 aokigahara 2 jpg jpeg

Unele persoane care decid să îşi încheie socotelile cu viaţa aleg un loc anume. Este vorba despre pădurea Aokigahara din Japonia. Aici, doar cei curajoşi ajung, întrucât imaginea cadavrelor care atârnă de copaci şi a scheletelor este greu de suportat.

Pădurea Aokigahara oferă o privelişte frumoasă spre Muntele Fuji, dar nu pentru acest lucru este renumită. De crengile copacilor de aici atârnă corpurile neînsufleţite ale celor care s-au sinucis. Zeci de cadavre sunt găsite anual în această pădure. De ce aleg japonezii acest loc? Nu se ştie exact, dar se pare că primii sinucigaşi care au ajuns aici s-au inspirat dintr-o carte a cărei acţiune se petrece în această pădure, romanul „Nami no Tō“, scris de Seichō Matsumoto's în 1961. Azusa Hayano, geolog de profesie, a studiat această pădure vreme de mai bine de 30 de ani, însă nu poate înţelege nici acum de ce aleg japonezii să vină aici. Într-un documentar video realizat de Vice World, geologul japonez declară că a reuşit să descifreze comportamentul celor care merg în această pădure cu intenţia de a nu mai ieşi din ea. El spune că diversele indicii lăsate de sinucigaşi printre copaci arată care au fost ultimele gânduri pe care le-au avut înainte de a-şi lua viaţa. Documentarul începe cu o maşină abandonată pe marginea unei prăpastii. Pe scaunul din faţă al acesteia este întinsă o hartă. „Bănuiesc că proprietarul maşinii a intrat aici în pădure şi nu s-a mai întors niciodată", spune Hayano, care mai precizează că maşina se află aici de câteva luni bune. Avansând în pădure, echipa de filmare descoperă un semn care roagă sinucigaşii să se gândească bine înainte de a-şi pune capăt zilelor.

„Viaţa ta este un dar preţios făcut de părinţi“

La intrarea în pădure se regăseşte şi un mesaj care îi roagă pe sinucigaşi să se gândească bine înainte de a-şi pune capăt zilelor. „Viaţa ta este un dar preţios făcut de părinţi. Te rugăm, gândeşte-te la părinţii tăi, la fraţi şi la copii. Nu te ascunde de cei din jur. Discută despre problemele pe care le ai" este mesajul din pădure, postat de Asociaţia pentru Prevenirea Sinuciderilor.

În 2003, aici au fost descoperite 105 cadavre, iar în 2002 78. În 2010, peste 200 de persoane au avut tentative de sinucidere, iar 54 au mers până la capăt. În ultimii ani, nu au mai fost date publicităţii cifre, pentru a nu încuraja sinuciderile. Se pare cî cele mai multe au loc în martie, la sfârşitul anului fiscal, când japonezii primesc raportul cu datoriile pe care le au către stat.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg