Unde se înregistrează temperaturi scăzute extreme. Topul celor mai reci oraşe din lume

1 shutterstock 1227844945 jpg jpeg

Există câteva locuri pe Pământ unde temperaturile scad drastic. Din Canada şi până în Rusia, următoarele oraşe sunt considerate cele mai reci din lume.

În multe locuri, frigul şi zăpada devin insuportabile în timpul lunilor de iarnă, iar asta pentru că temperaturile pot coborî cu peste 50 de grade sub zero. Totuşi, în lunile călduroase, pasionaţii de călătorii pot vizita aceste oraşe pentru a vedea obiectivele lor turistice. 

Oraşul Iakutsk din Rusia

Iakutsk (Foto 1 şi 2 galerie), capitala republicii ruseşti Iacuţia, este situată la aproximativ 461 de kilometri la sud de Cercul Polar. Cu o temperatură medie de -40 de grade Celsius, oraşul este considerat cel mai rece oraş din lume. Cele din lunile de vară (între 19,5 şi 32 de grade Celsius) le permit călătorilor să viziteze obiectivele turistice ale oraşului. Atunci când este prea frig, avioanele nu mai pot zbura, iar muncitorii în construcţii opresc lucrările. În pieţe, nu sunt legume proaspete, însă ceea ce poţi găsi sunt peştii de calitate superioară şi fragezi. În aceste zile din decembrie, temperatura din Iakutsk a scăzut, de pildă, sub -50 de grade Celsius. 

Oraşul Oimiakon din Rusia

Acesta (Foto 2 şi 3 galerie) este numit după râul Oimiakon, care în traducere liberă ar putea însemna „lac îngheţat”, în opinia unor specialişti, sau „apă care nu îngheaţă”, în opinia altora. Aici pământul este permanent îngheţat, ceea ce va pune oraşul pe lista celor mai reci din lume. Are un climat subarctic extrem şi face parte din republica rusească Iacuţia. În ianuarie 1924, temperatura a scăzut cu până la -71,2 grade Celsius, iar în luna februarie a anului 1933, la staţia meteo a fost înregistrată o temperatură de -67,7 grade Celsius. Specialiştii au observat că temperaturile scad sub zero la sfârşitul lunii septembrie şi rămân îngheţate până la mijlocul lui aprilie. Uneori, lunile de vară pot fi destul de reci, dar iunie şi iulie sunt singurele luni în care temperatura nu a scăzut niciodată sub -10 grade C. 

Oraşul Yellowknife din Canada

Dintre cele 100 de oraşe canadiene incluse într-un sondaj (2014), Yellowknife (Foto 5 galerie) a înregistrat cele mai reci temperaturi pe tot parcursul anului, fiind la 400 de kilometri distanţă de Cercul Polar. Totodată, are cea mai rece iarnă şi cel mai năprasnic vânt. Yellowknife are ierni foarte reci şi veri blânde până la călduroase. Temperatura medie în ianuarie este de aproximativ −26 de grade Celsius, respectiv 17 grade Celsius în iulie. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Yellowknife a fost de -51,2 de grade Celsius în ianuarie 1947, iar cea mai mare a fost de 32,5 grade Celsius în iulie 1989. 

Oraşul Ulaanbaatar din Mongolia

Capitala Mongoliei (Foto 6 galerie) are veri călduroase, cu temperaturi de până la 39 grade Celsius, dar care scad în lunile lungi de iarnă cu 42 de grade sub zero. Chiar şi aşa, se poate mândri cu o bogăţie de atracţii culturale, de la temple budiste până la galerii fascinante de artă modernă. De altfel, nu este doar cel mai rece oraş din ţară, dar şi din lume. 

Oraşul International Falls din Minnesota, SUA

Oraşul (Foto 7 galerie) are un climat continental umed, cu ierni lungi, reci şi veri umede şi calde. Dacă luna ianuarie are o temperatură medie de -18 grade Celsius, cele mai scăzute se înregistrează între lunile octombrie şi aprilie. O temperatură record s-a înregistrat în ianuarie 1909 şi a fost de -48 de grade Celsius. Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg