3 alimente cu dublu efect

1 70888 original jpg jpeg

Fie că le mănânci sau le aplici pe faţă sau păr, aceste 3 alimente au rol de înfrumuseţare, aşa că pune-le în vârful listei de cumpărături data viitoare când plănuieşti o vizită la supermarket.

Înainte de a aplica produsele pe faţă sau pe păr,specialiştii te sfătuiesc să testezi posibile reacţii alergice. Prepară compoziţia necesară şi întinde-o uşor la încheietura mâinii. Aşteaptă 48 de ore pentru a afla dacă eşti alergică,sfătuieşte revista Prevention.

Avocado este bogat în antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali,care ajută la menţinerea pielii netede şi la hidratarea ei. Înlocuieşte maioneza din sendvişuri cu avocado sau adaugă-l la dressingul pentru salate pentru a avea o piele strălucitoare.

O mască de faţă care are la bază avocado încetineşte procesul îmbătrânirii. Un studiu din 2006 arată că uleiul de avocado poate stimula producţia de colagen şi elastină.

Ceaiurile,precum avocado,conţin mulţi antioxidanţi extrem de benefici pielii.

Aplicat ca mască de păr,ceaiul protejează culoarea părului şi îi oferă un aspect strălucitor,chiar şi pentru părul uscat şi deteriorat. Alege ceaiul de muşeţel pentru  blonde,cel negru pentru brunete şi ceaiul roşu pentru lucriul părului roşcat. Lăsaţi masca aplicată între 15 şi 30 de minute pentru efectul dorit,iar apoi clătiţi cu apă.

Părul tău începe să albească? Migdalele conţin enzime care ajută la încetinirea procesului de albire.

Migdalele pot fi baza unei creme exfoliante. Cu un sfert de cană de migdale,mărunţite într-un blender până devin extrafine,amestecate cu 2 linguri de ulei organic de nucă de cocos,vei obţine o pastă exfoliantă foarte eficientă.