3 cauze ale apariţiei alergiei la parfum. Cum o poţi preveni

2 beauty fragrance girl 6404 1 jpg jpeg

Dacă ai dureri de cap, probleme cu respiraţia sau îţi apar iritaţii pe piele de fiecare dată când te dai cu parfum, s-ar putea să ai o reacţie alergică la unul sau mai multe ingrediente din componenţa acestuia. Cel puţin 30% dintre persoanele care au participat la un studiu al Universităţii West Georgia au declarat că au o sensibilitate sporită la unele arome sau parfumuri. Cei care au astm sau alergie la substanţele chimice sunt primii afectaţi de iritaţii, însă nu doar ei sunt supuşi riscurilor.

Există mai multe cauze ale apariţiei alergiilor la parfumuri, nu numai la parfumurile clasice, ci la orice produs care conţine parfum: de la detergenţi, la deodorant sau gel de duş. De cele mai multe ori, problema este legată de alegerea greşită a produselor pe care le utilizăm sau de calitatea slabă a acestora şi a ingredientelor sintetice pe care acestea le conţin. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale apariţiei alergiilor la parfum şi cum pot fi preîntâmpinate:

Evită cu orice preţ parfumurile contrafăcute

Parfumurile contrafăcute îi atrag pe cumpărători prin preţurile foarte mici. Însă parfumurile false pot fi extrem de periculoase, atât din cauza modului în care sunt produse, folosind substanţe chimice nocive pentru piele, precum şi a modului în care sunt depozitate. Atunci când cumperi un parfum este important să te asiguri că acesta este original, dar şi că a fost ţinut în condiţii optime. Un parfum expirat sau unul care a fost ţinut în soare îşi pierde rapid calitatea, îşi schimbă mirosul şi poate cauza iritaţii chiar şi celor care nu au o sensibilitate aparte.

Asigură-te întotdeauna că îţi alegi parfumurile dintr-un magazin de încredere şi că nu există riscul să dai banii pe un produs contrafăcut. În plus, poţi găsi şi parfumuri de calitate la preturi avantajoase, pe care oricine şi le poate permite, astfel încât să nu faci un efort financiar peste puterile tale de fiecare dată când ai nevoie să îţi iei un produs bun.

Orientează-te către produse hipoalergenice

Dacă alergia ta la parfum este cauzată de substanţele pe care acest produs le conţine, atunci soluţia este să alegi produse hipoalergenice, special create pentru persoanele sensibile. Cele mai bune sunt parfumurile naturale, care sunt inofensive pentru cei care suferă iritaţii. Inclusiv marile branduri care produc parfumuri au game dedicate persoanelor cu sensibilitate la mirosurile puternice sau la unele substanţe, aşa că nu va trebui să renunţi definitiv la a te da cu parfum din cauza alergiei tale.

De asemenea, dacă eşti sensibilă şi la parfumul din alte produse, precum cel din detergenţi sau din gelul de duş, soluţia este să te orientezi tot spre produse destinate prevenirii apariţiei reacţiilor alergice sau să alegi produse 100% naturale, care să nu îţi irite pielea sau ochii.

Evită aplicarea parfumului în zonele sensibile

În unele zone de pe corp pielea este mult mai sensibilă şi se irită mai uşor. De regulă, gâtul şi zona decolteului sunt mai predispuse la apariţia iritaţiilor, întrucât pielea este mai delicată aici. De aceea, este indicat să aplici parfumul în zone în care pielea este mai groasă şi rezistentă. De exemplu, riscul apariţiei unei iritaţii este mai mic dacă aplici parfumul la încheietura mâinii sau în zona cefei. În plus, nu uita că parfumul se aplică de la o distanţă de 20-30 de centimetri. Aplicarea parfumului de la o distanţă mai mică, direct pe piele, poate cauza iritaţii chiar şi persoanelor care nu sunt sensibile de obicei la el. Dacă ai o reacţie alergică, indiferent de locul în care aplici parfumul, atunci renunţă la a-l mai folosi până când nu ai o discuţie cu medicul şi nu efectuezi un test de alergie, astfel încât să afli care este substanţa care îţi declanşează alergia.

Ţine cont de faptul că, de cele mai multe ori, iritaţiile la parfum la persoanele care nu suferă de alergii apar din cauza calităţii produsului. Un parfum expirat, unul de proastă calitate sau unul care nu a fost depozitat în condiţii corecte îşi schimbă componenţa chimică şi poate declanşa alergii chiar şi persoanelor care nu sunt sensibile de obicei la astfel de produse.

Sursa foto: Kaboompics .com from PexelsRecente

nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg