3 remedii naturale şi eficiente pentru tenul acneic

1 68836 original jpg jpeg

Multe ditre noi ne confruntam cu probleme cauzate de excesul de sebum, care înrăutăţesc aspecul acneei, încarcă porii şi favorizează apariţia punctelor negre. Deşi în cazul acneei severe cel mai indicat este să consultam medicul dermatolog pentru un tratament complet, putem totuşi încerca câteva remedii simple, aflate la îndemâna oricui.

Preparate în casă,din ingrediente ieftine,următoarele remedii pot diminua apariţia coşurilor şi inflamaţia asociată cu acestea.1. Masca pe bază de aspirină. Având ca ingredient activ acidul salicilic,aspirina exfoliază straturile superioare ale pielii,având un efect blând,comparat cu alţi compuşi cu efect exfoliant. Masca de aspirină este simplă de preparat,ai nevoie doar de 5 pastile de aspirină tradiţionale (care au în compozitie doar acid salicilic),două linguri de apă călie şi o linguriţă şi jumătate de iaurt natural (neîndulcit,merge şi kefir). Amestecă bine ingredientele,până când obţii o pastă omogenă şi aplică pe faţa proaspăt spălată. Las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu puţină apă călie (atenţie nu fierbinte)!

2. Loţiunea tonică pe bază de grepfruit. Unul dintre cele mai astringente şi tonifiante remedii naturale pentru tenul acneic este loţiunea tonică preparată în casă din sucul de la jumătate de grepfruit şi 5 linguri de apă minerală. Amestecă bine loţiunea şi foloseşte-o pe pielea curată,cu o dischetă demachiantă,evitând zona ochilor şi buzele sau zgârieturile.

Află de AICI la ce soluţii mai poţi recurge.Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!