3 ritualuri de îngrijire de inspiraţie japoneză

1 70778 original jpg jpeg

Ai observat ce ten proaspăt şi strălucitor au japonezele? Inspiră-te şi tu din ritualurile lor de frumuseţe – iată trei procedee simple!

Periaj corporal

Îşi periezi părul sau dinţii. De ce să nu foloseşti o perie şi pentru corp? Japonezele au obiceiul de a-şi peria zilnic pielea corpului,în special seara. Folosesc o perie moale,cu peri naturali,pe care o trec peste pielea uscată,înainte de a face duş sau de a-şi îmbrăca pijamaua.

Dincolo de acest gest bizar pentru europene,se ascunde o raţiune corectă:periajul elimină celulele moarte ale pielii,stimulează circulaţia sanguină şi oxigenarea ţesuturilor,întăreşte sistemul imunitar-şi dă o senzaţie de de bine.

Tehnica de periere e următoarea:se trece peria uşor,de jos în sus,pentru a activa circulaţia sanguină,fără a uita mâinile şi picioarele. Periajul se face numai pe corp,fără a fi practicat în caz de probleme dermatologice.

Măşti cu făină de orez

Făina de orez este apreciată pentru proprietăţile ei matifiante şi absorbante. În plus,este tolerată forte bine de către persoanele cu ten sensibil.

O prepari în felul următor:varsă într-un bol o lingură de făină de orez bio şi un pic de lapte,ca să obţii o pastă omogenă nu foarte lichidă.  Încălzeşte foarte uşor o lingură de ulei de susan,la bain-marie,până ce uleiul devine călduţ. Apoi,cu tuşe fine,aplică uleiul pe faţă. Deasupra,adaugă straturi groase de pastă de orez şi lapte. Lasă să acţioneze timp de un sfert de oră,apoi clăteşte.

Vapori pentru purificare

Pentru un ten purificat,urmează paşii de mai jos:

Încălzeşte o crăticioară cu 1,5 – 2 litri apă. Varsă apa fierbinte (nu clocotită) într-un recipient larg,de lemn sau sticlă. Adaugă o lingură de cimbru – cu efect astringent-şi una de ceai verde – anti-îmbătrânire. Plasează-ţi apoi capul la 20 cm deasupra vasului din care ies vapori. Acoperă capul cu un prosop,ca pentru o inhalaţie. Rămâi în poziţia asta timp de 10-15 minute. Retrage-ţi faţa dacă vaporii şi se par prea fierbinţi. Clăteşte-ţi apoi tenul cu apă,şi trece peste faţă ceai verde în formă de cuburi de gheaţă – ceea ce va strânge porii şi va conferi un efect de lifting.

Citeşte şi:

Tratamente naturale pentru ochii tăi

Ceaiul verde,elixirul frumuseţiiRecente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg