5 alimente de vară care-ţi dau strălucire
Vara vine cu abundenţă de alimente sănătoase, de produse proaspete care îţi aduc o zestre bogată de principii nutritive. Consumându-le, te vei simţi mai bine la interior, iar asta se va reflecta la exterior.
Roşiile
Bogate în licopen şi betacaroten,roşiile sunt o sursă inepuizabilă de antioxidanţi şi de precursori ai vitaminei A. Iar aceşti compuşi sunt benefici pentru piele,protejându-te în mod natural şi de razele nocive ale soarelui. De asemenea,roşiile oferă din belşug vitamină C.
Dovleceii
Sunt săraci în calorii (26 calorii/cană),deci ideali în dietele de vară. Pot fi gătiţi în tigaie,cu usturoi şi ulei de măsline,tăiaţi în felii şi preapraţi la grătar,dar pot fi consumaţi şi cruzi – tăiaţi batoane subţiri şi acompaniaţi de sosuri-cremă uşoare.
Ardeii graşi
Aportul lor energetic e scăzut (46 de calorii/cană),şi îţi aduc fibrele de care ai nevoie pentru un tranzit intestinal echilibrat. În plus,sunt sursă bogată de antioxidanţi,şi îşi furnizează de trei ori necesarul zilnic de vitamină C! Care vitamină este un important ingredient natural anti-îmbătrânire,prevenind degradarea colagenului.
Căpşunile şi fructele de sezon
În afară de faptul că sunt desertul răcoros ideal,oferă bogăţie de vitamina C şi sunt extrem de săţioase!
Ceaiul roşu
Ceaiul de Hibiscus sau ceaiul roşu este o fantastică sursă de antioxidanţi,inclusiv de vitamina C,şi de antociani. De asemenea,este un excelent regulator al glicemiei,fiind recomandat diabeticilor. Se găseşte de cumpărat şi ca atare,şi în amestecturi cu fructe de pădure uscate. În zilele toride de vară,este extrem de răcoritor!
Citeşte şi: