5 decizii de respectat în 2012, ca să ai pielea frumoasă - VIDEO

1 51474 original jpg jpeg

În prima lună din an, îţi propui o mulţime de lucruri pentru noul an. De ce nu ţi-ai dori să ai şi mai multă grijă de frumuseţea pielii tale? Uite 5 secrete ale sănătăţii şi frumuseţii pielii tale anul acesta!

1. Hidratează-te după fiecare duş

Toate ştim că după duş pielea devine aspră. Cremele hidratante de faţă şi loţiunile de corp sunt excelente în acest caz. Aplică-le când pielea este încă umedă,în primele 10 minute după duş.

2. Demachiază-te înainte de culcare

Produsele de machiaj pot deveni periculoase pentru sănătatea ta,mai ales rimelul,care în timpul somnului poate afecta ochii şi provoca infecţii. Dacă până acum mai săreai peste demachiere seara,n-ar fi rău să-ţi propui să nu mai repeţi acest obicei. Ca să-ţi fie mai uşor,păstrează pentru serile în care eşti obosită un pacheţel cu şerveţele demachiante. Sunt mai uşor de folosit.

Citeşte şi:

Aşa te demachiezi corect!

3. Aplică regulat un exfoliant

Pielea unui bebeluş se regenerează la 14 zile,dar pielea ta face asta la fiecare 28 de zile. Cu atât de mult timp la dispoziţie,nu e de mirare că celulele epiteliale se usucă şi-şi pierd luciul. De aceea,este bine să intervii şi să aplici un exfoliant cu acţiune delicată,care nu irită pielea. Este ideal să-l foloseşti o dată sau de două ori pe săptămână.

4. Curăţă pensulele pentru machiaj

O dată pe lună măcar,dacă nu ai timp o dată pe săptămână,este bine să speli pensulele cu care aplici machiajul. Sebumul pielii tale şi produsele de machiaj,care se adună pe ele,permit dezvoltarea bacteriilor şi apariţia iritaţiilor. Pentru curăţarea pensulelor,foloseşte săpun lichid şi ai grijă să nu le afunzi cu totul apă,pentru că se deteriorează.

5. Ţine-ţi mâinile departe de faţă

Nu rezişti să-ţi storci o acnee sau te surprinzi că ţii o palmă pe faţă în timp ce citeşti sau te gândeşti la ceva? Sunt obiceiuri care par inofensive,dar care pot stimula formarea mai multor acnee,pentru că pe mâini se strâng o mulţime de bacterii. Mai mult,dacă foloseşti în timpul zilei o cremă hidratantă pentru mâini,palmele tale vor atrage mai multe impurităţi. Iată de ce ar fi bine să-ţi propui să ţii departe de faţă mâinile!