5 gesturi zilnice care te îmbătrânesc

1 66578 original jpg jpeg

Îmbătrâneşti mai rapid decât anii pe care-i ai? Dacă nu-ţi place cum arăţi în oglindă, poate e timpul să-ţi evaluezi obiceiurile de zi cu zi.

Mâncărururile pe care le consumi,ba chiar modul în care dormi pot să-ţi adauge riduri pe chip. Iată câteva obiceiuri pe care e mai bine să le eviţi.

1. Te machiezi prea mult

Machiajul în exces te poate îmbătrâni mai mult de cât crezi. În special produsele pe bază de uleiuri îţi pot astupa porii tenului şi cauza erupţii. În plus,utilizarea de produse cu parfum,chimicale care irită,alcool duc la uscarea pielii şi la apariţia prematură a ridurilor.

 2. Dormi cu faţa-n pernă

Somnul pe burtă sau pe o parte,cu faţa lipită de pernă,poate duce la accelerarea îmbătrânirii tenului. Asta,pentru că ţesutul conjunctiv şi colagenul devin mai flasce,iar pielea feţei îşi pierde elasticitatea.

3. Faci mai multe lucruri deodată

Eşti super-ocupată iar lista cu lucruri de făcut pare interminabilă? Stresul cronic accelerează,cu siguranţă,îmbătrânirea. Acesta determină eliberarea de radicali liberi – molecule instabile care distrug celulele. Încearcă să te eliberezi de unele sarcini – iar asta se va reflecta şi pe chipul tău.

4. Rareori sari peste desert

Deserturile,care-ţi plac atât de mult,îţi adaugă ani pe chip. În organism,moleculele de zahăr se ataşează de proteine,ceea ce duce la scăderea tonusului,cearcăne,apariţia ridurilor,creşterea diametrului porilor.

5. Te uiţi ore în şir la televizor

Studiile arată că fiecare oră de uitat la TV scade durata de viaţă a privitorului cu 22 de minute. Iar cei care petrec mai mult de 6 ore zilnic în faţa ecranului trăiesc în medie cu 5 ani mai puţin. De fapt,toate aceste efecte negative sunt cauzate de sendentarismul impus de privitul în ecran. Când rămâi aşezată mai mult de o jumătate de oră,zahărul începe să se depoziteze în celule,ceea ce duce,printre altele,şi la obezitate,dar şi la îmbătrânire prematură.

Citeşte şi:

Vrei să scapi de riduri? Iată soluţia!

Soluţii pentru vârfurile despicateRecente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg