5 mituri despre unghiile false

1 69258 original jpg jpeg

Unghiile false sunt la modă şi s-ar putea afla pe lista ta de must have în materie de îngrijire beauty. Însă, se spune atât de multe lucruri negative despre acestea, încât îţi e teamă să faci acest pas. Ar trebui să ştii că multe dintre zvonuri nu sunt adevărate. Iată care sunt principalele mituri despre unghiile false:

1. Unghiile false dăunează sănătăţii unghiilor naturale. Această afirmaţie este total falsă. Este cel mai cunoscut mit despre unghiile false. Atâta vreme cât unghiile false sunt de cea mai bună calitate şi sunt aplicate corect,nu ai de ce să te temi.Trebuie doar să te informezi despre cum să întreţii adecvat unghiile false şi aplică ulei de cuticule zilnic. De asemenea,nu înlătura unghiile false mai des de o dată pe lună.

Câteva dintre miturile despre unghiile false

2. Unghiile false sunt vulgare. Şi în acest caz este vorba doar despre un mit. Unghiile artificiale pot avea lungimea şi forma pe care o dorim. Unghiile artificiale pot arăta natural,iar dacă sunt corect lucrate nici nu pot fi deosebite de cele naturale. Unghiile false te vor reprezenta;dacă tu eşti o femeie elegantă,cu siguranţă vei alege un model simplu,  natural şi de efect. Dacă eşti o fire mai rebelă,atunci vei alege culori turbate şi  modele mai curajoase. Deci,unghiile vor arăta aşa cum îţi vei dori. Sunt cartea ta de vizită,indiferent de care dintre ele vorbim – naturale sau false. Sfat:esenţial în acest proces este tehnicianul care îţi pune unghiile. Nu te duce la oricine;cere recomandări şi  asigură-te că e un bun specialist.

3. Dacă porţi unghii false nu poţi să mai faci nimic – îţi va fi imposibil să duci la bun sfârşit activităţi precum spălatul vaselor,împachetatul hainelor sau tastatul la laptop ori telefon. Fals. Ne referim la unghiile false aplicate de către profesionişti în saloanele de specialitate,şi nu la cele surogat pe care le găsim înşirate pe tarabele din piaţă. În realitate,lucrurile stau fix pe dos. Unghiile false sunt mult mai rezistente decât unghia naturală,iar îndeletnicirile casnice nu vor fi afectate. Doar dacă nu cumva vrei să-ţi găseşti scuze atunci când nu ai chef să faci ceva.

Mituri despre unghiile false:nu pot fi purtate mai mult de o lună

4. Unghiile false sunt scumpe. Nici acest lucru nu este tocmai adevărat. Dacă excludem saloanele unde preţurile sunt,într-adevăr,foarte mari,vom constata că acest proces nu este atât de costisitor pe cât am crede. Aplicarea unghiilor false costă în medie 100-150 de lei. Întreţinerea acestora se face la 2-3 săptămâni şi costă 50 – 65 de lei. Dacă facem o comparaţie cu un serviciu de manichiură clasic,care costă în medie 30-45 de lei,şi care trebuie făcut săptămânal,dintr-un calcul simplu reiese că unghiile false nu sunt chiar atât de costisitoare.

5. Unghiile false nu pot fi purtate mai mult de o lună. Nu este adevărat. Această afirmaţie este doar un alt mit despre unghiile false. În realitate,cât păstram unghiile false mai multă vreme,cu atât unghia naturală arată mai bine după ce renunţăm la unghiile false,cu condiţia să le întreţinem o dată la 2-3 săptămâni. Problemele pot interveni atunci când acest lucru nu se întâmplă.

În schimb,dacă le punem şi le dăm jos la perioade mici de timp,unghia naturală are ceva mai mult de suferit din cauza pilirii frecvente (ca să punem şi să îndepărtăm materialul de protecţie,unghia naturală trebuie pilită,pilirea frecventă duce la subţierea unghiei naturale).