5 obiceiuri care îţi fac sânii să se lase

1 70757 original jpg jpeg

Sarcina, alăptarea, moştenirea genetică, vârsta fac ca sânii să se lase, invariabil. Însă anumite obiceiuri proaste pot accelera acest proces . Iată ce să eviţi, ca să ai un bust ferm cât mai mult timp!

Porţi un sutien necorespunzător

Fie că face parte din lenjeria de zi cu zi,fie că îl porţi la sală sau pentru a face sport,sutienul trebuie să susţină ferm sânii,fără să-i strângă sau fără să-i lase să „joace”.  Mai ales dacă eşti o femeie activă! La sânii care nu-s bine susţinuţi se întind şi se rup mai uşor firele de colagen – acele fire elastice care dau fermitate bustului. Nu lăsa problema nerezolvată! Opreşte-te la un magazin de lenjerie intimă şi permite personalului specializat să-ţi recomande produsul de care ai nevoie.

Ţii dietă după dietă

Dacă te îngraşi,ţii dietă,slăbeşti,iar te îngraşi,iar ţii regim... să nu te mire că sânii tăi se vor dezumfla ca două baloane. Dacă marja greutăţii luate/pierdute este de 5 kg,nu-i grav. Dar dacă iei în greutate şi apoi slăbeşti câte 15 kg sau mai mult,atunci e o problemă. Ţesutul conjunctiv al sânilor îşi pierde elasticitatea cu fiecare rundă de îngrăşat/slăbit.

Fumezi mult

Fumatul îmbătrâneşte accelerat organismul şi pielea,scăzând aportul de sânge la suprafaţa tegumentelor. Nici sânii tău nu vor scăpa de la dezastru...

Nu foloseşti creme protectoare

Dacă stai la soare făr să-ţi protejezi decolteul cu creme cu factor mare de protecţei,ve grăbi lăsarea sânilor.

Faci exerciţii în forţă

Exerciţiilerepetitive,în forţă,la nivelul pieptului,pot duce la rupere firelor de colagen,spun experţii. Soluţia este să porţi un sutien sport corespunzător şi să variezi mişcările atunci când faci gimnastică.