5 remedii uimitoare pentru porii dilataţi

1 66305 original jpg jpeg

Stresul, sebumul în exces produs de tenul gras, schimbările hormonale sunt numai câteva cause ale porilor deschişi. Unele dintre ele nu pot combătute, dar poţi să-ţi ajuţi tenul cu tratamente făcute chiar de tine.

1. Mască de seară cu iaurt

Înainte de a merge la culcare,prepară-ţi o mască pe cât de simplă pe atât de eficientă pentru închiderea porilor. Treci prin răzătoarea fină o jumătate de măr. Iei o lingură din mărul ras şi adaugi peste ea o lingură de zeamă de lămâie,una de iaurtşi încă una de miere. Întinzi pasta obţinută pe faţă şi laşi să treacă 15 minute,timp în care poţi urmări emisiunea ta preferată. După scurgerea timpului,cureţi tenul cu apă călduţă şi-ţi aplici crema de noapte.

2. Tratament acasă cu ouă şi lapte

Amestecă un albuş de ou cu puţin lapte praf,apoi adaugă castravete şi măr raşi foarte fin,atât cât să obţii un amestec numai bun să-l poţi întinde pe faţă. Lasă-l să acţioneze 15 minute,apoi îndepărtează masca cu grijă,folosind apă nici prea rece,nici prea caldă.

3. Un cub de gheaţă revigorant

Pentru a stimula circulaţia sângelui şi a închide porii,ia un cub de gheaţă şi trece-l peste zonele cu probleme sau pe toată suprafaţa tenului. Ca să previi ca răceala gheţii să devină de nesuportat sau chiar dureroasă,mişcă în continuu cubul de gheaţă. După topire,clăteşte faţa cu apă rece. Este şi un remediu bun pentru acnea în stadiu incipient.

Extrapont

Pentru o mai mare eficacitate,pregăteşte-ţi din timp cuburi cu sucuri de roşii şi de lămâie îngheţate.

4. Mixtură de migdale

Pentru revitalizarea pielii,nu doar pentru tratarea porilor deschişi,migdalele sunt de ajutor. Zdrobeşte cinci sâmburi de migdale,apoi pune peste ei câteva picături de zeamă de lămâie. Ca să obţii o textură de pastă,pune amestecul într-un mixer şi macină bine. Aplică pasta pe faţă şi peste 20 de minute,clăteşte cu apă rece.

Info

Pasta de migdale măcinate e bună şi ca exfoliant şi pentru curăţarea pielii feţei.

5. Mască astringentă cu roşie şi ovăz

Excelentă ca astringent natural,roşia închide porii şi îndepărtează sebumul în exces,o caracteristică a tenului gras care prezintă şi pori dilataţi. Pe de altă parte,ovăzul hidratează şi repară tenul,acţionând ca exfoliant deopotrivă. Pregăteşte-ţi o mască din o lingură de tărâţe de ovăz înmuiate în sucul unei roşii. Lasă masca pe faţă o jumătate de oră. La final,îndepărtează pasta uscată cu apă călduţă.Recente

Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg