5 trucuri pentru mâini frumoase

1 69761 original jpg jpeg

Mâinile sunt ca o carte de vizită şi trebuie îngrijite permanent. Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai nişte mâini de invidiat.

Exfoliază-ţi pielea:

Pentru nişte mâini frumoase este necesar ca,odată pe săptămână,să-ţi exfoliezi pielea pentru a îndepărta celulele moarte. Prepară-ţi un scrub cu sare de mare amestecată cu zeamă de lămâie şi masează-ţi mâinile cu ajutorul unei periuţe. Clăteşte-le apoi cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

Îngrijeşte-ţi cuticulele:

Evită pe cât posibil tăierea cuticulelor. Pentru a preveni formarea şi crăparea acestora foloseşte un ulei special,odată pe săptămână şi împinge-ţi pielea formată în jurul unghiei cu ajutorul unui beţişor special. Aplică în mod regulat o cremă pentru mâini şi unghii,pe bază de glicerină sau ulei de migdale şi evită apa rece.

Foloseşte un săpun natural:

Majoritatea săpunurilor şi mai ales detergenţii usucă pielea,de aceea,îţi recomand să foloseşte pentru spălarea mâinilor unele cu ingrediente naturale. Încearcă să eviţi săpunurile care conţin alcool şi protejează-ţi pielea cu mănuşi atunci când speli vasele.

Fă-ţi manichiura săptămânal:

Este foarte important ca,odată pe săptămână,să-ţi rezervi timp pentru manichiură. Fie că optezi pentru un lac de protecţie incolor,o ojă deosebită sau clasica manichiură franţuzească,unghiile tale vor fi sănătoase şi vor avea în permanenţă un aspect plăcut.

Aplică o mască hidratantă:

Prepară-ţi odată pe săptămână o mască hidratantă,dintr-o lingură de miere de albine şi o lingură de ulei de măsline,pe care să le amesteci foarte bine. Întinde apoi pasta rezultată pe mâini şi unghii şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte cu apă căldută şi hidratează-ţi pielea cu crema preferată.