5 trucuri pentru un bronz perfect

1 82745 original jpg jpeg

Ştiu, abia aştepţi să ajungi la mare şi să zaci la soare de dimineaţă până seara. Ei bine, dacă îţi doreşti un bronz frumos şi de durată, este important să îngrijeşti pielea corect şi să urmăreşti câţiva paşi simpli. 

Exfoliază-te ca să scapi de pete

Înainte să-ţi expui pielea la soare, asigură-te că este gata pentru un bronz natural de durată. Celulele moarte de la suprafaţa pielii pot împiedica bronzarea uniformă, de aceea exfolierea este esenţială. Insistă mai mult pe zonele în care pielea este mai uscată şi aspră, precum genunchii sau coatele - în caz contrar, rişti să te bronzezi cu pete. Cele mai folosite ingrediente pentru exfoliere sunt zaţul de cafea, zahărul, făina de ovăz sau de porumb, combinate cu diverse tipuri de ulei vegetal sau cu miere. 

Hidratează pielea

Asigură-te că pielea ta este netedă. Pentru aceasta, este nevoie să o hidratezi foarte bine. Pielea hidratată se bronzează mai uşor, iar riscul de arsuri solare este mai mic. Aplică o cremă hidratantă, în special în zonele cu piele uscată. Pentru o hidratare în profunzime, alege unturile de corp care au o textură mai grasă. Poţi folosi unt de cacao, de shea sau de cocos. Aplică-le pe pielea umedă imediat ce ieşi de la duş, ca să se absoarbă mai bine. De asemenea, asigură-te că bei suficientă apă cât timp stai la plajă. 

Consumă alimente bogate în betacaroten

Pentru a prelungi rezistenţa bronzului, include în meniul tău zilnic alimente bogate în betacaroten, zinc, seleniu şi vitaminele C şi E. Morcovii, roşiile, caisele, piersicile, portocalele, pepenele galben şi ardeiul gras roşu cresc producţia de melanină – pigmentul care colorează pielea. Poţi opta şi pentru suplimente cu betacaroten, pe care le găseşti în farmacii. 

Foloseşte autobronzantul

Dacă îţi doreşti un bronz mai intens poţi apela la produsele autobronzante. Le poţi găsi sub diferite forme: cremă, gel, loţiune sau spray. Aplicarea este importantă, deoarece de ea depinde durata bronzului şi uniformizarea nuanţei. Începe cu o cantitate mică şi adaugă pe parcurs până acoperi în totalitate zona dorită. După ce ai folosit autobronzantul, nu este indicat să te îmbraci până când soluţia nu intră în piele. De asemenea, evită să faci duş, cel puţin 3 ore de la aplicare, sau să practici activităţi care determină transpiraţia excesivă. 

Nu uita de produsele cu factor de protecţie

De fiecare dată când mergi la plajă, foloseşte o cremă de protecţie solară. Aceasta se aplică cu 20-30 de minute înainte de a te expune la soare, astfel ca pielea să fie pregătită şi protejată. Este recomandat să stai la soare dimineaţa şi seara. Între orele 11.00 şi 17.00 cantitatea de radiaţii periculoase pentru piele depăşeşte limitele admise, şi rişti să te alegi cu arsuri solare, cu pete şi cu un bronz neuniform. 

Bine de ştiut!

După ce te-ai bronzat, evită să te exfoliezi des, deoarece odată cu celulele moarte de la suprafaţa pielii vei îndepărta şi stratul de bronz. Recente

Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg