A murit cântăreaţa Florica Ungur

1 49094 original jpg jpeg

Interpreta de muzică populară Florica Ungur s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la un spital din Oradea, unde fusese internată în ultima lună din cauza unei boli incurabile.

Florica Ungur,îndrăgita interpretă de muzică populară,a murit în această dimineaţă,într-un spital din Oradea. Artista avea 72 de ani şi suferea de o boală gravă. În urmă cu o lună,a suportat o intervenţie chirurgicală,dar care nu a putut-o salva.

În ultima vreme,Floricăi Ungur i-au fost alături fiul său şi buna sa prietenă – cântăreaţa de muzică populară Ioana Urs-care a declarat pentru Mediafax că interpreta a murit astăzi,în jurul orei 6.00,fiind internată la secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Florica Ungur suferea de cancer,de aproximativ trei ani.

„În ultima lună starea ei a fost tot mai rea pe zi ce trecea,în ultimele două săptămâni nici nu mai putea să vorbească. Singurele persoane pe care le accepta lângă ea eram eu,mama mea,băiatul ei,care este şi verişorul meu,şi alte câteva rude.A încercat de multe ori să ascundă această boală şi voia să lupte. Era convinsă că îşi va reveni", a spus Ioana Urs, care a adăugat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 14.00, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal din Oradea.

Florica Ungur este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzică populară din zona Bihorului. Nu cu mult timp în urmă, pe 21 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, a avut loc şi un concert caritabil pentru solistă, un spectacol intitulat „Florica Ungur - O viaţă închinată cântecului". Cristian Pomohaci,Tiberiu Ceia,Cornel Borza,Nicolae şi Nicuşor Mureşan,Radu Potoran,Iuliana Chelu,Otilia Haragoş şi Elvira Lerinţiu sunt interprepreţii de folclor care au cântat atunci,banii strânşi în urma spectacolului fiind donaţi artistei.

Florica Ungur s-a născut pe 8 iunie 1939,în satul Fâşca,din judeţul Bihor,unde a învăţat să cânte de la mama sa,Ileana Cociuba. A absolvit cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti,secţia de limbi clasice (latină şi greacă veche),devenind profesoară de latină la actualul Colegiu Naţional „Mihai Eminescu" din Oradea. Şi-a lansat primul disc în 1970, la vârsta de 31 de ani, iar de-a lungul timpului a cules şi interpretat peste 150 de melodii populare.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg