Aceşti copii au învins obezitatea!

1 49033 original jpg jpeg

În loc să se bucure de copilărie, ei se feresc de lumea care i-a privit neîndurătoare. Doi copii abia intraţi în adolescenţă povestesc cu greu cum au învins una dintre cele mai grave afecţiuni ale copilăriei moderne: obezitatea.

Alexandru Albiţă,de 10 ani,şi Cristiana Nedelcu,de 12 ani,sunt doi copii după care,până mai ieri,trecătorii întorceau capul. Nu din admiraţie,ci pentru că greutatea lor îi făcea remarcaţi. 

Ei nu vorbesc cu plăcere despre experienţa prin care au trecut,de teama de a nu fi judecaţi din nou,şi la fiecare întrebare îţi răspund cu... lacrimi. Povestesc mamele lor pentru ei,cu bucuria că în sfârşit copiii au o viaţă normală.

Cristiana:  95 kg la 11 ani

Până acum un an,Virginica Nedelcu,de 39 de ani,din Brăila,nu a mers la niciuna dintre serbările şcolare ale fiicei ei,Cristiana,de 12 ani. Nu suporta să vadă cum fata ei era mereu marginalizată,ascunsă în spatele clasei din cauza greutăţii.

„Eu eram vinovată că ajunsese aşa”,spune Virginica. „Criss a fost dintotdeauna o pofticioasă şi ani de-a rândul am compensat absenţa mea de acasă cu dulciuri şi cu jucării. Chiar dacă vedeam cum se îngraşă,credeam că se va întâmpla un miracol şi fiica mea va slăbi singură,peste noapte.”

«Nu încăpea în hainele mele»

„Şocul a venit când Cristiana mi-a probat hainele şi nu au încăput-o. Eu aveam 90 kg,iar Criss 95 kg şi multe probleme. Atunci am înţeles că trebuie să fac ceva pentru a-mi salva fata”,mărturiseşte mama.

„Am aflat de la televizor că un medic renumit din Bucureşti face operaţii prin care micşorează stomacul. M-am gândit că ar fi singura cale prin care fiica mea să aibă o viaţă normală şi m-am pregătit să mă operez odată cu ea.”Numai că medicul le-a recomandat mai întâi să urmeze un regim şi doar în cazul în care nu dădea rezultate,să facă operaţia.

Au slăbit 28 kg în echipă

Salvarea a venit de la medicul nutriţionist Anamaria Iulian,care a stabilit împreună cu Cristiana şi cu mama ei un regim echilibrat,fără alimente interzise. Au slăbit în echipă. Primele două kilograme date jos au fost o adevărată victorie. După 7 luni,scăpaseră de 28 kg şi se puteau privi în oglindă fără să le fie ruşine.

Alex:82 kg la 10 ani

Spre deosebire de Virginica,mama lui Alex,Nicoleta Albiţă,din Bucureşti,bătuse la uşile multor endocrinologi,nutriţionişti şi psihologi.După şase ani de analize şi de consultaţii,se alesese cu aceleaşi liste inutile cu alimente interzise şi permise. Iar Alex,cu o viaţă izolată,fără mulţi prieteni şi fără copilărie.

4953066a12f876d6d05a5bf32c74bb62 jpg jpeg

Un nutriţionist l-a salvat

A aflat de la televizor de medicul Rubin Munteanu şi s-a gândit că o operaţie la stomac ar fi unica şansă. Numai că el a trimis-o tot la medicul nutriţionist Anamaria Iulian. „A fost îngerul nostru păzitor!“,spune Nicoleta. „A avut răbdarea să stea de vorbă cu noi şi să afle ­unde este problema.”

A slăbit 23 kg

Mama a înţeles că fiul ei va slăbi doar dacă toată familia îşi schimbă modul de viaţă şi mai ales alimentaţia. Aşa că,împreună cu nutriţio­nistul,a stabilit ce alimente mănâncă şi a ţinut zilnic evidenţa fiecărui aliment.

Nu au existat alimente interzise,toate erau permise,dar cu măsură. Aşa a ajuns Alex să scape de 23 kg şi să ajungă la 59 kg. E mândru că a slăbit,că acum are mai mulţi prieteni. Îi place să facă sport,a jucat tenis câteva luni,iar acum încearcă handbalul. Câştigul lui uriaş este o viaţă normală,ca a oricărui alt copil de vârsta lui.

Marea victorie:o viaţă normală

Nici Alex,nici Cristiana nu vor să povestească cum au reuşit să slăbească peste 20 kg. Ar vrea să şteargă cu buretele aceşti ani ai copilăriei sacrificaţi din cauza obezităţii.

Tot încerc de câţiva ani să scap de vreo 4 kg şi nu reuşesc. Ca autoare a acestui articol,mă întreb de câtă voinţă au avut nevoie aceşti doi copii ca să ajungă la normalitate. Ce faci în faţa unei vitrine de îngheţată? Rezişti? Ei bine,ei rezistă şi,în loc să şi-o cumpere,aleg un iaurt sau un măr. Şi sunt doar nişte copii!Recente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg