Actriţa Jean Harlow a fost primul sex-simbol al Hollywoodului, dar a murit prematur la apogeul carierei

4 profimedia 0095744584 jpg jpeg

Jean Harlow, numită „bomba blondă a anilor ’30”, s-a făcut cunoscută în timpul Marii Crize Economice şi a devenit un nume mare la Hollywood, după ce a jucat în filmul „Hell’s Angels". A murit la vârsta de doar 26 de ani, iar viaţa ei a fost marcată de multe drame şi relaţii controversate.

Jean Harlow a devenit rapid o investiţie profitabilă pentru studioul de film şi televiziune MGM (Metro-Goldwyn-Mayer). Odată cu apariţia sa în filmul Hell’s Angels, „blonda platinată” a devenit, peste noapte, un superstar. În 1932, Harlow s-a căsătorit cu Paul Bern, un director al studioului MGM.

La câteva luni de la căsătoria lor, Bern a fost găsit împuşcat mortal în casa lor. Au circulat zvonuri conform cărora Harlow şi-ar fi ucis soţul sau că fosta lui soţie ar fi acţionat în acest mod, din gelozie. În cele din urmă, a fost găsit în casă un bilet de adio.

stanga
dreapta
2 jean harlow 1 jpg jpeg
3 jean harlow jpg jpeg
5 profimedia 0097095373 jpg jpeg

În urma acestui eveniment, Harlow a avut o aventură cu boxerul Max Baer, care era căsătorit, pe atunci, dar şi cu mai mulţi lideri ai mafiei. Pentru că imaginea ei se degrada, studioul MGM i-a organizat lui Harlow o nuntă falsă cu directorul de imagine Harold Rosson, dar care s-a încheiat la scurt timp.

Jean a avut o relaţie cu actorul William Powell, cel care a rămas alături de ea, chiar şi când ea s-a îmbolnăvit. În necrologul său scrie că William a fost tovarăşul său de viaţă, cu care Jean urma să se căsătorească. Unii spun că această căsătorie nu a avut loc, deoarece ea nu îşi dorea copii.

Harlow a fost admirată pentru părul său, de culoare blond platinat, despre care unii credeau este natural. Un mare regizor oferea, în acele timpuri, zeci de mii de dolari celui care reuşea să reproducă şuviţele „naturale” ale lui Harlow. Din păcate, părul său nu era natural, aşa cum se credea. Actriţa se vopsea cu înălbitor şi amoniac, un truc toxic care ar fi contribuit la moartea ei.

Cariera actriţei a fost încetinită din cauza problemelor de sănătate. Din cauza tratamentelor cu substanţe toxice, a ajuns să se îmbolnăvească de infecţie respiratorie şi de gripă. În timp ce filma pentru filmul „Saratoga” a început să se simtă rău. Era obosită, avea dureri abdominale, retenţie de apă şi piele cenuşie. De asemenea, pe platoul de filmare, avea probleme de respiraţie şi purta tot mai des peruci, deoarece părul ei iconic începuse să îi cadă.

Harlow a ajuns la spital şi pentru că, în acele timpuri nu exista tratament pentru boala ei, actriţa s-a stins din viaţă.

Sursă foto: Profimedia, PinterestRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg