Actrițe care și-au negociat singure salariul. Au primit mărire?

Până și în America, țara tuturor posibilităților, femeile sunt plătite mai prost decât colegii lor bărbați. Iar acest lucru se simte și la Hollywood, unde banii se învârt cu lopata. Se pare că actrițele din Cetatea Filmului primesc în jur de 38% din ceea ce obțin bărbații pe statul de plată.

image

Jennifer Lawrence

În 2014, câteva e-mail-uri de la Sony Pictures au ajuns publice, iar informațiile uimitoare aveau de-a face cu banii câștigați de niște actrițe de top precum Jennifer Lawrence și Amy Adams. Ele primiseră salarii net inferioare colegilor Bradley Cooper, Christian Bale și Jeremy Renner din „American Hustle”, din 2013, susține The Daily Beast.

După ce-a aflat despre diferența financiară dintr ea și pertenerii ei de platou, Lawrence a luptat din răsputeri să-și crească tariful la filmul „Passengers”. The Hollywood Reporter susține că a cerut 20 de milioane de dolari, în ciuda faptului că Chris Pratt avea un rol mai mare și primea doar 12 milioane de dolari.

image

Totuși, când Vanity Fair a întrebat-o pe Jennifer dacă e OK cu cele 25 de milioane de dolari luate pentru „Don't Look Up” în 2021, în timp ce Leonardo DiCaprio luase 30 de milioane, ea a spus că se justifică plata având în vedere că Leo e un nume mai mare decât ea.

Charlize Theron

Odată ce a aflat despre e-mail-urile Sony Pictures, actrița și-a propus să-și negocieze singură salariul și, drept urmare, pentru filmul „The Huntsman: Winter's War”, din 2016, a cerut aceeași sumă ca pentru colegul ei de platou, Chris Hemsworth – adică 10 milioane de dolari.

image

„Charlize a insistat să ia aceeași bani precum Chris. A rămas neclintită pe poziție și a reușit să primească fix cât a cerut”, a declarat o sursă pentru Page Six. „O consecință benefică a acelor mesaje devenite publice, în mod nevoit, e că există mai multă sensibilitate în privința acestui aspect – ca femeile să primească același salariu ca bărbații”, a conchis sursa respectivă.

Meryl Streep

Cine s-ar fi gândit ca cea mai mare actriță de la Hollywood poate avea asemenea probleme?! Adevărul e că nu exista niciun plan B pentru filmul „The Devil Wears Prada”, în caz că Meryl ar fi respins propunerea de-a juca rolul Miranda Priestly. Așadar toată lumea din casa de producție era fericită că superstarul acceptase.

Însă Streep primise o ofertă financiară deloc impresionantă pentru acest film. „Oferta era, dacă nu o insultă, cel puțin o proastă răsplată pentru ceea ce aduceam eu în acest proiect”, a explicat actrița în Variety. „Mi-am luat «La revedere!» și apoi mi-au dublat oferta. Aveam 55 de ani atunci și de-abia învățasem, în al 11-lea ceas, cum să negociez în propriul beneficiu.

image

The Richest susține că Streep a primit 5 milioane de dolari pentru filmul din 2006, care a costat 35 de milioane pentru a fi realizat și a avut profit la box office de 326 de millioane de dolari la nivel global.

Foto - ShutterstockRecente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg