Adevărul despre cariera la Hollywood a lui Ronald Reagan

1 profimedia 0097089262 jpg jpeg

Ronald Reagan a fost unul dintre cei mai importanţi preşedinţi americani şi un simbol al SUA. Mai mult, el a fost chiar întruchiparea visului american: băiatul sărac din Illinois, care a cucerit mai întâi Hollywoodul, apoi a ajuns preşedinte, la 69 de ani. Cât despre Hollywood, lucrurile sunt romanţate, cum se întâmplă întotdeauna în cetatea Filmului.

Ronald Reagan s-a născut în 1911, în Tampico, un orăşel din Illinois, într-o familie modestă, care locuia într-o cameră deasupa magazinului universal. Tatăl său, Jack Reagan, era un negustor alcoolic, dar mama sa îşi încuraja copiii să înveţe. A fost primul din familia sa care a absolvit colegiul, iar după aceea a muncit în diverse locuri pentru a se întreţine. Aşa a ajuns comentator sportiv la un post de radio din Iowa, unde primea 10 dolari pentru fiecare meci comentat. Acest job a fost biletul său către Hollywood.

Ronald Reagan a devenit rapid una dintre vedetele postului de radio, deoarece obişnuia să memoreze replicile de început, astfel că suna foarte natural. Comentând meciuri sportive, a început să abă tangenţă cu lumea sportului astfel că, în 1937  fost invitat să însoţească în cantonament, în California, echipa de baseball Chicago Cubbs. Acolo, a întâlnit întâmpător un agent care trebui să înlocuiască un actor mort într-un accident de maşină, iar Ronald Reagan semăna perfect. Aşa a ajuns la studiourile Warner Brothers, şi a fost angajat pentru 200 de dolari pe săptămână.

A intrat în „sistemul studiourilor“, acest lucru însemnând că toţi angajaţii, de la regizori până figuranţi, erau la dispoziţia managerilor studiourilor, care îi puteau distribui în orice producţie doreau.

În următorii 20 de ani (cu excepia perioadei în care a luptat în al doilea Război Mondial) Ronald a jucat în 52 de filme, începând cu „Love Is On the Air” în 1937 şi încheind cu „Hellcats of the Navy“ în 1957.

Iniţial a jucat în filme slabe, de categoria B. De altfel, chiar el recunoştea că cei de la studiouri „nu voiau filme bune, ei le voiau joi“. Totuşi, Ronald Reagan şi-a câştigat reputaţia unui bun actor de comodie, deşi nu a făcut niciun rol care să rămână în memoria publicului. Cariera de actor, naturaleţea şi dezinvoltura dobândite în această perioadă au contat imens ulterior în cariera sa politică.

Chiar dacă nu a jucat în niciun film memorabil, din momentul în care Ronald Reagan a intrat pe arena politică, trecutul său ca actor a fost adesea menţionat. De fapt, dacă nu ar fi ajuns preşedintele SUA, cel mai probabil, cariera sa de actor ar fi trecut de-a dreptul neobservată. Este adevărat, cariera hollywoodiană a lui Reagan nu a fost niciodată legendară, dar la fel de adevărat este că a lăsat o amprentă de neşters asupra b[rbatului care a fost, mulţi ani, unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă.

FOTO ProfimediaRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg