Află beneficiile nebănuite ale ciocolatei!

1 66194 original jpg jpeg

Negre, să ne înţelegem! Se spune că acest răsfăţ culinar ne provoacă aceeaşi stare de bine pe care o avem când suntem îndrăgostiţi. Dar ciocolata poate fi mai mult decât prietena simţurilor noastre, ci şi una a sănătăţii, dacă nu depăşim cantitatea zilnică recomandată, de maximum 50 de grame.

Îmbunătăţeşte vederea

Este ultimul lucru la care te-ai fi aşteptat,atunci când savurezi o pătrăţică de ciocolată,nu-i aşa? Este dovedit ştiinţific,însă,că persoanele care au consumat ciocolată neagră (cu un conţinut de cacao de peste 70 %),au obţinut rezultate mai bune la examinarea vederii decât cele care n-au făcut-o. Asta datorită flavonoidelor,acei compuşi cu efect antioxidant care ajută la îmbunătăţirea vederii şi pe care îi găseşti doar în ciocolată neagră,nu şi-n cea albă.

Prelungeşte viaţa

Chiar cu un an întreg. Aşa se arată într-un studiu publicat în British Medical Journal,conform căruia,în grupul persoanelor care au consumat ciocolată de trei ori pe lună s-a înregistrat cea mai mică rată a mortalităţii,lucru pus pe seama antioxidanţilor conţinuţi de ciocolată. Pe de altă parte,nutriţioniştii ne sfătuiesc ca gustarea noastră dulce să fie în limita a 30 de grame,astfel încât să nu sufere nici silueta.Află multe alte beneficii ale ciocolatei pe okmagazine.roRecente

Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg
Rumer Willis foto  Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi foto  Shutterstock jpg