Agresiune fizică, sărăcie, gânduri de sinucidere. Povestea primului scriitor miliardar din lume, J.K Rowling

3 shutterstock 1232562382 jpg jpeg

În 1990, o necunoscută scriitoare pe nume Joanne Rowland aştepta un tren care s-o ducă în Londra şi se gândea, în acele momente, la un adolescent care urma o şcoală de vrăjitori. Aceasta a fost ideea pe baza căreia s-a creat Harry Potter, însă a fost nevoie de multă magie pentru ca faimosul personaj să prindă viaţă şi să-i schimbe complet destinul celei care l-a creat.

La acea vreme, Rowling terminase facultatea şi plănuia să se mute în Manchester pentru a locui cu iubitul ei. Toate planurile ei au fost date peste cap până la finalul anului, când mama tinerei, Anne, a decedat la numai 45 de ani, după o luptă de 10 ani cu scleroza multiplă. Devastată, Joanne s-a mutat în Portugalia pentru a lua viaţa de la zero şi-a deveni profesoară de engleză.

Rowling a început să contureze prima carte Harry Potter când s-a îndrăgostit de jurnalistul Jorge Arantes. La scurt timp, tânăra a rămas gravidă, s-a mutat cu mama iubitului ei şi a pierdut sarcina. În ciuda sfaturilor prietenilor de-a sta departe de irascibilul Arantes, s-a măritat cu el în octombrie 1992, a rămas din nou însărcinată şi apoi a născut-o pe Jessica.

Din păcate, soţul ei a devenit tot mai violent şi, după ce i-a tras câteva palme, într-o zi, a dat-o afară din casă pe Joanne fără copilul lor. Rowling s-a întors cu poliţia pentru a-şi lua fiica şi, în numai câteva săptămâni, se afla într-un avion în drum spre Marea Britanie cu fiica sa şi primele trei capitole scrise din Harry Potter.

“Eram cât se putea de săracă fără a fi totuşi fără un acoperiş deasupra capului”, spunea faimoasa scriitoare. Tânăra mămică se simţea atât de vinovată că nu-i putea asigura fiicei sale un trai decent, încât începuse să aibă gânduri de suicid.

Şi-a dat seama că trebuia să-şi revină din hăul în care se adâncise, motiv pentru care a început să meargă la psiholog şi să-şi propună să facă un curs de un an, pentru a-şi stabili ţeluri mai îndelungate şi pentru a-şi restabili speranţa în viitor. În 1995, a terminat manuscrisul Harry Potter, însă editurile nu erau deloc impresionate de el. După ce a primit mai bine de 10 refuzuri de a-l publica, Rowling a găsit, într-un final, o editură – Bloomsbury pe numele ei – care i-a oferit un avans de 1.500 de lire sterline pentru întregul volu,.

Pe 26 iunie 1997, autoarea şi-a publicat cartea Harry Potter and the Philosopher's Stone în Marea Britanie, sub numele "J.K. Rowling" din cauza reacţiei pe care puteau s-o aibă băieţii când şi-ar da seama că ar citit o carte scrisă de o femeie.

J.K. Rowling a devenit miliardară la mai puţin de 10 ani de la publicarea primei sale cărţi.

Foto - jkrowling.com, fotograf Debra Hurford BrownRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg