Ai părul deteriorat? Iată ce să faci!

Placa de întins părul, feonul, vopsirea părului prea des, toate acestea duc treptat la deteoriorarea podoabei capilare. Rezultatul: un păr aspru, despicat, lipsit de strălucire. Pe lângă folosirea unor produse de îngrijire a părului, poţi încerca unul dintre remediile de mai jos.
Ceai de muşeţel
Ceaiul de muşeţel nu este bun doar pentru afecţiunile digestive,ci este cunoscut şi pentru beneficiile lui asupra podoabei capilare. Aşadar,pune 3-4 linguri de plantă uscată în apa care dă în clocot,după care lasă ceaiul puţin pe foc,apoi ţine-l la infuzat timp de 5-10 minute. După ce s-a mai răcit,spală-te pe cap cu ceaiul de muşetel,deoarece este bogat în vitamine şi are rolul de a hidrata firele de păr. Pentru efecte vizibile,este indicat să foloseşti ceai de muşeţel pe o perioadă mai lungă de timp.
Gălbenuş de ou şi ulei de ricin
Un bun tratament care revitaliează părul constă în combinarea a două gălbenuşuri de ou cu 2-3 linguriţe de ulei de ricin. Ingredientele se amestecă bine până când se formează o pastă,după care masca se aplică pe păr. După 20 de minute,masca se îndepărtează cu apă călduţă.
Frunze de rozmarin şi ulei de măsline
Într-un bol de metal amestecă ½ ceaşcă de ulei de măsline şi ½ ceaşcă cu frunze uscate de rozmarin. Ţine bolul pe foc şi amestecă bine până când obţii o pastă,după care filtrează amestecul,întrucât ai nevoie doar de partea lichidă a compoziţiei. După ce ai aplicat loţiunea pe păr,înfăşoară-l cu un prosop şi stai aşa timp de 15 minute.
Banane şi miere
Un alt remediu bun care redă vitalitatea părului constă în combinarea unei banane cu 2 linguri de miere. Spală-ţi părul cu această mixtură,deoarece are rolul de a întări firele de păr şi de a forma un scut protector asupra foliculilor de păr,protejând părul de efectele nocive ale factorilor externi.