Ai tenul gras? Iată remediile!

1 69621 original jpg jpeg

Primăvara, vântul, praful din aer şi diferenţele de temperatură îţi pot irita pielea feţei. Mai mult, dacă ai tenul gras trebuie să acorzi şi mai multă atenţie îngrijirii lui. Nu te îngrijora! Soluţii pentru a-ţi menţine şi recăpăta frumuseţea pielii, există! Iată câteva trucuri simple şi accesibile.

Pentru a înţelege mai bine cauzele tenului gras e bine să ai în vedere o serie de factori care favorizează apariţia acneei şi a petelor roşii:nivelul de hormoni,umiditatea crescută,alimentaţia,ereditatea,dar şi unele produse cosmetice pot influenţa apariţia excesului de sebum. Acesta din urmă poate fi mai crescut la pubertate,dar nu este exclus ca el să afecteze persoanele de orice vârstă. Este adevărat,nu există tratamente care să stopeze aceaste probleme,însă poţi încerca o serie de soluţii naturale care pot aduce îmbunătăţiri.

Zincul ajută la curăţarea tenului...

Spală-te pe faţă de trei ori pe zi,cu apă călduţă şi săpun pe bază de zinc (îl poţi găsi în farmacii). Apa caldă este eficientă deoarece dizolvă şi îndepărtează mai uşor impurităţile de pe piele.

... la fel şi măştile cu argilă

O mască de argilă preparată cu suc de citrice te ajută să ai un ten mat. Aceasta curăţă porii în profunzime dacă este ţinută pe faţă şi decolteu până când se usucă (10-15 minute). Măştile din argilă mai închise la culoare au o mai mare putere de absorbţie în timp ce măştile din argilă mai roşie sunt mai puţin iritante pentru piele. Oricum,după aplicarea lor este indicat să-ţi hidratezi pielea cu o cremă pe bază de aloe vera sau cu lăptişor de matcă.

Ajută şi loţiunile astringente

După demachierea tenului,dar şi după spălarea lui trebuie să ai în vedere o mască astringentă cu alcool din extracte naturale de salvie sau nalbă. Aceasta degresează tenul şi-l ajută porii să respire,prevenind apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Şi încă ceva! Pentru machiaj foloseşte numai fond de ten adaptat tipului tău de piele. Iar dacă vrei să mai estompezi din aspectul lucios al pielii foloseşte şi un pic de pudră (aceasta nu previne excesul de sebum,dar poate ajuta la fixarea mai estetică a machiajului). În altă ordine de idei,hidratarea tenului se face,la fel,folosind numai creme potrivite tipului tău de piele.

Info:30 de mişcare pe zi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi la echilibrarea nivelului de sebum.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg