Ai tenul gras? Încearcă aceste remedii!

1 70888 original jpg jpeg

Pe timp de iarnă, sebumul în exces îţi poate da mai multe bătăi de cap, decât în zilele călduroase. Însă, din fericire, poti reduce cantitatea de sebum prin folosirea unor remedii naturale.

Castravetele curăţă porii

Sunt singură că ai auzit multe lucruri bune despre efectele castraveţilor asupra tenului. Pentru curăţarea porilor şi reducerea excesului de sebum ai nevoie de 3 castraveţi pe care îi pasezi într-un blender,până când se transformă într-o pastă. Înainte de a o aplica pe faţă,bagă pasta în congelator pentru 5-6 minute. Masca se ţine pe faţă timp de 15 minute,iar pentru efecte vizibile se foloseşte o săptămână întreagă.

Dovleacul şi mărul elimină excesul de sebum

Sebumul,în exces,duce la închiderea porilor şi la apariţia acneei. Pentru a scăpa de tenul uleios,ai nevoie de o jumătate de măr şi o felie subţire de dovleac,pe care trebuie să le pasezi într-un blender,până când se transformă într-o compoziţie omogenă. Se poate adăuga şi o lingură de miere,pentru a creşte efectele benefice ale dovleacului şi mărului. Cataplasma se aplică pe faţă pentru 10-15 minute,după care se îndepărtează cu apă caldă.

Bananele catifelează tenul

Pentru a avea un ten curat şi catifelat,trebuie să elimini toţi inamicii pielii. O reţetă simplă,dar eficientă constă în combinarea unei banane cu sucul unei lămâi,cât şi al unei portocale. Amestecul se bagă în congelator pentru 10 minute,după care se aplică pe faţă şi se lasă timp de 20 de minute.