Ai vergeturi? Încearcă aceste remedii naturale!

epilare metode naturale jpeg

Aproape fiecare femeie suferă din cauza vergeturilor, fie că apar în zona şoldurilor, pe picioare sau pe sâni.

În general,vergeturile sunt asociate cu perioada sarcinii,din cauza faptului că apar odată cu schimbările hormonale. Însă,acestea pot apărea şi în perioada pubertăţii,la menopauză sau atunci când te îngraşi sau slăbeşti brusc.Deoarece vergeturile sunt cicatrici,există destul de puţine şanse de a scăpa complet de ele. Aşadar,produsele costisitoare care promit eliminarea vergeturilor nu te vor ajuta să scapi complet de ele.

În primul rând este important să bei cât mai multă apă (în jur de 8 pahare pe zi). Menţinerea organismului hidratat va permite buna funcţionare a acestuia,ceea ce înseamnă că celulele vor avea o putere mai mare de a reface zonele afectate.

O cale uşoară de a avea o dietă sănătoasă este aceea de a consuma înainte de fiecare masă o porţie de fructe sau legume cu un pahar cu apă. Astfel,organismul tău va primi,în mod constant,nutrienţii necesari. Totodată,asigură-te că organismul tău primeşte vitaminele A,C şi E,precum şi zinc,deoarece acestea contribuie la menţinerea elasticităţii pielii şi la estomparea imperfecţiunilor.

Unul dintre cele mai bune ingrediente care contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii este untul de cacao. Folosirea unei cataplasme pe bază de unt de cacao te va ajută să obţii în timp o piele catifelată,vergeturile fiind estompate în mod vizibil.

-1/2 ceaşcă cu unt de cacao

-o lingură cu ulei din germeni de grâu

-o linguriţă cu ulei de sâmburi de caise

-două linguriţe de ceară de albine

Ingredientele se amestecă într-un bol,după care se pun la foc mic pentru a se topi. De îndată ce ceara de albine s-a topit,îndepărtează bolul de pe foc,după care mută compoziţia într-un alt recipient şi bagă-l la frigider. Crema se foloseşte după duş,până la obţinerea rezultatelor dorite.

Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele care se găseşte în majoritatea produselor cosmetice de îngrijire a părului şi pielii. Acesta poate fi folosit ca atare sau în combinaţie cu alte ingrediente. În cazul în care vrei să îl foloseşti ca tratament individual aplică ulei de măsline pe un serveţel de bumbac şi masează zona afectată. Pentru rezultate mai bune,încearcă următoarea reţetă.

-1/2 ceaşcă cu ulei de măsline virgin

-1/4 ceaşcă cu gel aloe vera

-6 capsule de vitamina E

-4 capsule de vitamina A

Toarnă într-un bol lichidul din capsulele de vitamina A şi E,după care adaugă restul ingredientelor. Amestecă bine ingredientele cu ajutorul unui mixer sau blender. Compoziţia rezultată poate fi folosită ca tratament împotriva vergeturilor,indiferent de zona afectată.

Foloseşte zahăr alb natural ca exfoliant al zonelor afectate de vergeturi,timp de 3-5 minute în fiecare zi. Astfel,celulele moarte vor fi îndepărtate,iar pielea va deveni mai fină. Acest remediu dă rezultate bune dacă se aplică la duş. După baie,ia 2 tablete de vitamina C şi mărunţeşte-le cât de fin poţi,după care pune praful obţinut într-un bol. Apoi,adaugă puţină loţiune hidratantă pe care o foloseşti zi de zi,amestecă bine,iar apoi aplic-o pe zonele afectate de vergeturi. La sfârşit,masează zona cu ulei de măsline virgin.