Al Capone, terorizat până la moarte de Jimmy. Cine era acesta şi cum a încercat gangsterul să scape de el?

1 al capone jpg jpeg

Al Capone a fost un mafiot american, care a făcut legea printre infractori timp de aproape un deceniu, cu afacerile lui ilegale ce implicau prostituate, alcool, jocuri de noroc şi crimă organizată. În apogeul „carierei” lui, acesta avea la dispoziţie peste 1.000 de oameni înarmaţi şi jumătate dintre poliţişti se aflau în subordinea lui. Însă viaţa gangsterului american n-a fost deloc plăcută în ultima parte a sa. Iar Jimmy a fost cauza disconfortului său de fiecare zi şi noapte.

În ultimii săi ani de viaţă, gangsterul a fost cât se poate de chinuit de un anume Jimmy, care-i bântuia nopţile şi coşmarurile. Înnebunise Capone sau chiar era vizitat de fantoma uneia dintre victimele sale?

Alphonse Gabriel "Al" Capone (1899–1947) s-a născut în Brooklyn, New York, şi era fiul unor imigranţi italieni. Intrarea lui în lumea infractorilor s-a petrecut în momentul în care s-a mutat în Chicago şi s-a împrietenit cu Johnny Torrio, un mafiot care făcea afaceri ilegale cu alcool în plină prohibiţie. Până la 26 de ani, Al reuşise să devină deja un şef de temut în mafia locală, cu o influenţă majoră în politică şi poliţie.

Iar, atunci când a ajuns după gratii, relaţiile pe care le avea s-au asigurat că-i creează lui Capone condiţii foarte bune de trai. Celula lui Al avea mobilă de lux, picturi în ulei şi un radio. În ciuda acestor condiţii excelente, mafiotul suferea îngrozitor. Plângea, scâncea şi se temea crunt de Jimmy, care nu-i dădea pace în niciuna dintre nopţile petrecute în închisoare.

Multă lume era de părere că Jimmy era nimeni altcineva decât una dintre victimele lui, care venise să-l bântuie noapte de noapte. Una dintre cele şapte victime ale faimosului masacru de Ziua Îndrăgostiţilor se numea James (Jimmy) Clark şi de aici legătua pe care a făcut-o publicul însetat de senzaţional.

Însă Capone a fost terorizat de Jimmy chiar şi după ce acesta a părăsit celula lui luxoasă şi s-a mutat în alt penitenciar, Alcatraz, pentru a-şi petrece acolo alţi 11 ani, pentru evaziune fiscală. Disperat, Al a chemat, în 1931, un medium numit Alice Britt, ca să-l scape de Jimmy. Fără succes însă.

Alţii explică mai ştiinţific prezenţa lui Jimmy în viaţa gangsterului. Se pare că Al luase sifilis dintr-un bordel, pe la 20 de ani, lucru care i-ar fi afectat starea mentală mai târziu. Cu alte cuvinte, e posibil ca marele Capone să-şi fi pierdut minţile la finalul vieţii lui şi să fi avut halucinaţii cu acest Jimmy. Nu este deloc exclusă această ipoteză, mai ales că Al nu s-a tratat deloc pentru sifilis, iar boala e posibil să se fi transformat într-o demenţă de toată „frumuseţea” mai târziu.

După ce a petrecut şase ani şi jumătate după gratii, Capone a fost internat într-o clinică de psihiatrie, în 1939, unde a stat trei ani. În ciuda tratamentului administrat, sănătatea lui s-a deteriorat. Un medic, care l-a examinat în 1946, a declarat că pacientul avea capacitatea mentală a unui copil de 12 ani, la acea vreme.

Pe 25 ianuarie 1947, Al Capone a murit în urma unui infarct. Iar Jimmy i-a ţinut companie până în ultima zi a vieţii lui.

Foto - Shutterstock



Recente

Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg