Alimentaţie pentru un ten curat

1 67535 original jpg jpeg

Alimentaţia potrivită este esenţială pentru un ten curat, lipsit de neplăcutele puncte negre, de pete, de roşeaţă. Anumite ingrediente au capacitatea de a stimula producerea de colagen şi reînnoirea celulelor pielii şi previn îmbătrânirea prematură.

Spanacul reînnoieşte celulele

Are vitamina C,care împiedică formarea tumorilor la nivelul pielii şi care ajută la reînnoirea celulară. În plus,ajută la pătrunderea apei în piele,ceea ce reduce formarea ridurilor. Efect asemănător au şi alte legume cu frunze verzi.

Seminţele de in împiedică formarea ridurilor

Conţin acizi graţi nesaturaţi omega 3,care împiedică formarea petelor şi a ridurilor fine. Au ro în hidratare şi împiedică apariţia petelor roşii. Consumă zilnic seminţe crude de in,amestecate cu cerealele de dimineaţă sau presărate în iaurt sau în salate. Foloseşte în salate ulei de in.

Tonul stimulează producerea de elastină

Tonul la conservă este bogat în seleniu,care ajută la menţinerea elasticităţii pielii,prin stimularea producerii de elastină. Poţi mânca zilnic o jumătate de conservă.

Roşiile,sursă de antioxidanţi

Folosite în preparatele pe care le găteşti,roşiile îţi furnizează licopen,un antioxidant natural care ajută la neutralizarea şi eliminarea radicalilor liberi provocaţi de expunerea la soare,care duc la îmbătrânirea pielii. E suficientă o jumătate de cană de pastă de tomate ca să obţii 16 mg de licopen – necesarul zilnic pentru protecţia pielii.

Uleiul de seminţe de struguri previne îmbătrânirea

Folosit în salate,este o excelentă sursă de antioxidanţi,acid oleic,palmitic,linoleic,vitamina E şi F,care previn degradarea celulară şi semnele premature ale îmbătrânirii. Are efect excelent şi în cazul persoanelor care suferă de diverse afecţiuni ale pielii – cheratoze,psoriazis,depigmentări.

Uleiul de şofrănel,contra pielii uscate

Acizii graşi nesaturaţi omega 6,care intră în compoziţia acestui tip de ulei,sunt extrem de folositori dacă ai pielea uscată sau flască. Permit conservarea supleţii tegumentelor lasă apa să pătrundă bine în piele.

Ceaiul verde e antiinflamator

Are în compoziţie catechină,cu rol antiinflamator şi cu proprietăţi anticancer. Un studiu britanic arată că persoanele care beau 2-6 ceşti de ceai pe zi prezintă o incidenţă mai scăzută de cancer de piele.Recente

Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg