Alimente importante pentru tenul tău

1 65122 original jpg jpeg

După o anumită vârstă, cel mai de preţ accesoriu al femeii este chiar frumuseţea fără de cusur a pielii. Şi întrucât suntem bombardaţi la fiecare pas de stres, poluare, căldură, umiditate, etc., trebuie să te asiguri că faci totul, pentru pielea ta! Iată cum alimentaţia joacă un rol crucial în sănătatea ei!

Alimente ce luptă cu semnele trecerii timpului

În lupta cu ridurile,indicat este Acerola sau vişinul de Barbados,care conţine 100% din porţia zilnică de vitamina C,dar care protejează în acelaşi timp şi împotriva oxidării celulelor.

Medici de specialitate îţi recomandă şi alte legume de culoare închisă,cum ar fi spanacul sau cartofii dulci. Aceste legume pot creşte viteza celulară,funcţionând ca un retinol intern.

Alimentele bogate în zinc,cum ar fi stridiile,stimulează şi cresc elasticitatea,dar susţin şi un aspect mai tânăr al pielii. 

Alimente ce te apără de razele nocive ale Soarelui

Dincolo de limitarea expunerii la Soare,dar şi de protecţia solară aferentă,felul în care mănânci te poate ajuta sau dimpotrivă,îţi poate cauza şi mai mult rău. Un studiu recent publicat în Arhivele Dermatologiei,a subliniat că ceaiul verde poate bloca razele ultraviolete distructive şi protejează pielea.

Încearcă să mănânci o mulţime de fructe proaspete (pepene verde,mango şi portocale) bogate în vitamine şi antioxidanţi,pentru că ajută la refacerea celulelor pielii. În cazul în care suferi de o arsură,te poţi baza pe câteva ciuperci;acestea conţin cantităţi mari de vitamina B2,cunoscută pentru repararea ţesuturilor deteriorate.

Alimente ce măresc luminozitatea tenului

Dacă ar trebui să-ţi recomandăm ceva cu adevărat important pentru strălucirea tenului tău,acestea ar fi fructele proaspete de pădure,deoarece infuzează pielea obosită,cu luminozitate şi culoare.

Concentraţia ridicată de antioxidanţi,vitamina C şi acizi rari de grăsime Omega-7,hrăneşte pielea şi părul,şi stimulează producţia colagenului.

Alte alimente care cresc hidratarea pielii sunt uleiul de măsline,extravirgin,nucile şi peştele gras,cum ar fi somonul.

Şi,dacă nu reuşeşti nici aşa,urmează calea vinului. Nu,nu glumesc,nu te îndemn să tragi la măsea! Anumiţi medici renumiţi spun că vinul roşu,conţine mii de polifenoli şi că aceştia îţi vor transforma tenul mat,în cel mai strălucitor ten pe care l-ai avut vreodată. Încearcă şi tu!

Iată o listă de alimente minune:

Roşiile

3b4b865651073181a41eab220b9c1058 jpg jpeg

Roşiile organice sunt pline de licopen,un antioxidant puternic,care s-a demonstrat că ajută în lupta cu bolile,de tot felul. Sunt încărcate şi de vitaminele C şi A,plus antioxidanţi.

Broccoli

c4c161649d8924e6648fa6fa85b24a9b jpg jpeg

Potrivit unui studiu al Universităţii Harvard,acestă mică legumă verde devansează tot restul legumelor. Are efecte anti-inflamatorii,ceea ce înseamnă că contribuie la sănătatea ochilor,în cazurile de artrită,dar şi atunci când vine vorba de afecţiuni de inima ori daune soarele. Mănâncă de câteva ori pe săptămână,dacă poţi.

Nucile

de0bf6508cb9ba600bd5817392601811 jpg jpeg

Sunt pline de grăsimi monosaturate,numai bune pentru sănătatea inimii. Acestea mai ajută şi la scăderea colesterolului,stimularea funcţiei cerebrale şi în reducerea inflamaţiei. Nu trebuie să exagerezi totuşi! Câteva nuci pe zi sunt suficiente.

Ciocolata neagră

67db97e70869f50faa908c50a731b010 jpg png

Ar trebui să o mănânci,nu numai pentru că este delicioasă şi plină de antioxidanţi,dar şi pentru că un studiu recent arată că aceasta ajută în protejarea pielii,de razele UV.



Recente

MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg