Alimentele care-ţi îngălbenesc dinţii

1 68918 original jpg jpeg

Pentru a avea o dantură frumoasă, trebuie să ai grijă de ea. Trebuie să te speli regulat pe dinţi, de cel puţin 2 ori pe zi, însă trebuie să ştii şi care sunt alimentele care îi afectează şi îi îngălbenesc.

Cafeaua

Cafeaua este principalul inamic pentru dinţii tăi. Cu cât o băutură este mai închisă la culoare,cu atât mai mult afectează dantura şi o pătează,fiindcă învelişul dinţilor absoarbe lichidele. Dacă vrei ca efectul cafelei asupra danturii tale să nu fie atât de puternic,adaugă lapte în ea pentru a o dilua.

Citeşte şi:

Cum să ai dinţii albi şi strălucitori

Totul despre albirea dinţilor

Ceaiul negru

Acesta poate fi considerat un înlocuitor al cafelei,însă pătează dinţii în aceeaşi măsură,datorită culorii închise. Înlocuieşte ceaiul negru cu ceai verde sau ceai din diferite plante. Evită ceaiurile închise la culoare.

Vinul roşu

Chiar dacă este bun pentru inimă,acesta nu este bun pentru zâmbetul tău. Înlocuieşte vinul roşu cu vin alb. Dacă nu poţi renunţa la el,ai grijă să îţi clăteşti gura cu apă după fiecare înghiţitură de vin.

Sosul soia

Nu doar băuturile închise la culoare îţi pătează dinţii şi ţi-l îngălbenesc,ci şi sosurile de culoare închisă folosite la reţete. Există o regulă generală:dacă un anumit aliment îţi pătează covorul sau hainele,înseamnă că aceştia îţi pătează şi dinţii. Conţinutul bogat de sodiu îţi poate îngălbeni dinţii,de aceea e mai bine să îl eviţi pe cât posibil.

Oţetul balsamic

Oţetul balsamic are o culoare închisă,deci riscul să îţi păteze şi să îţi îngălbenească dinţii este mare. Poţi folosi în locul oţetului balsamic,oţet din orez sau puţină zeamă de lămâie,care este şi benefică organismului tău.

Coacăzele

Coacăzele sunt recunoscute pentru conţinutul bogat de antioxidanţi şi beneficiile pe care acestea le au asupra organismului nostru. Singurul dezavantaj este că pătează dinţii,datorită culorii foarte închise pe care o au. Acesta nu reprezintă un motiv să renunţi la ele,doar ai grijă să îţi clăteşti imediat gura cu apă.