Anca Ţurcaşiu: „Eu şi soţul meu gândim şi simţim la fel”

1 54941 original jpg jpeg

Admirată pentru felul în care a reuşit parcă să oprească timpul în loc şi să-şi menţină frumuseţea şi tonusul peste ani, cântăreaţa se declară împlinită şi pe plan familial.

Scena este locul unde se regăseşte,iar proiectele noi o fac să trăiască mereu emoţii. Artista ne-a vorbit despre acestea,dar şi despre multe altele…

Ai o siluetă de invidiat. Cum te menţii în formă?

La mine,totul se rezumă la echilibru. Nu forţez lucrurile,încerc să dorm cât mai multe ore pe noapte,fac cât mai mult sport,consum porţii mici şi,în general,sunt foarte atentă la combinaţiile alimentare care dăunează sănătăţii.

Ce alimente încerci să eviţi pe cât posibil?

De obicei,încerc să mănânc cât mai sănătos cu putinţă,să respect nişte reguli de alimentaţie simple,spre exemplu să nu amestec proteinele cu carbohidraţii,să consum cât mai multe salate şi cât mai multe fructe. Nu pot să spun că fac un efort foarte mare,dar ţin cont de lucrurile esenţiale.

simeon stalpnicul png

În ceea ce priveşte îngrijirea corporală,obişnuieşti să foloseşti remedii naturale?

În principiu,folosesc o loţiune hidratantă pentru corp,după fiecare duş,iar pe faţă mă dau cu cremă atât dimineaţa,cât şi seara,ritual de îngrijire pe care-l consider absolut normal.

Eşti căsătorită de peste 15 ani. S-a schimbat ceva în căsnicia ta?

Se schimbă câte ceva în fiecare zi pentru că devenim mai maturi,mai liniştiţi,mai înţelepţi... Dar toate schimbările sunt în sensul bun (zâmbeşte).

Ce lucruri te-au ajutat  să-ţi menţii relaţia?

În primul rând,eu şi soţul meu ne potrivim foarte bine,gândim şi simţim la fel,şi cred că asta este esenţa unui cuplu. Iar de fiecare  dată când ne deranjează ceva,ne spunem ce avem pe suflet şi încercăm să schimbăm lucrurile. Suntem foarte norocoşi că ne-am întâlnit şi,cel mai important,că există o „chimie“ între noi.

Eşti mama unui băiat în pragul adolescenţei.  Cum vă înţelegeţi?

Încerc să fac faţă cu multă răbdare acestei perioade,despre care se spune că este una dintre cele mai dificile de depăşit,şi să fim prieteni cât mai buni,deşi Radu sfaturi nu prea cere. Copiii din ziua de azi au impresia că ştiu totul şi că nu au nevoie de sfaturile părinţilor (râde). Radu este o fire independentă şi se simte foarte bine atunci când este lăsat în pace… Aşa e felul lui.

simeon stalpnicul png

A moştenit din calităţile tale?

Talent muzical are,a cântat câţiva ani la pian,dar a renunţat. În schimb,este pasionat de sport,mai ales că şi tatăl lui are această pasiune. Are calităţi din mai toate domeniile,dar încă nu excelează într-unul. Vom lăsa timpul să treacă şi sunt convinsă că va şti ce să aleagă,pentru că este un copil care face totul cu plăcere.

Pe plan profesional,ce surprize le pregăteşti fanilor? Ai vreun proiect nou?

Am câteva proiecte pe partea de teatru,spectacole noi la care sper să încep lucrul din luna octombrie. Aştept să se redeschidă Teatrul Naţional de Operetă pentru a putea reveni cu musicalurile „Rebecca“ şi „Maria de Buenos Aires“. Continui colaborările cu grădiniţa Kids Club,unde lucrez cu 500 de copii,şi cu Orchestra „Petre Geambaşu“,cu care voi avea spectacole frumoase în acest sezon.