Andreea Marin luptă împotriva violenţei în familie

1 51838 original jpg jpeg

Andreea Marin Banica a fost numită Ambasador Naţional pentru Campania Respectului pentru implicarea sa de până acum în lupta împotriva violenţei domestice.

„În îngrijorător de multe dintre casele românilor,indiferent de educaţie sau statut financiar,e razboi,deşi trăim pe timp de pace. La fiecare 30 de secunde,o româncă e victima violenţei in familie.

În 2010,aproape 120 de mii de femei au trăit abuzul în propria casă,iar din pricina cruzimii soţului,uneori în faţa copiilor,99 au murit. Doar în primele 3 luni ale acestui an au fost înregistrate 1400 de cazuri de violenţă domestică şi 27 de persoane au murit,dar nu uitaţi:doar 25% dintre cazurile de violenţă domestică sunt marturisite.

În Campania Respectului,ne propunem un lucru concret:sâ strângem bani pentru 1000 de paturi destinate adăposturilor pentru mame şi copii din România,adică dublarea numărului de locuri existent. Multe dintre mame suportă violenţa şi nu fac pasul decisiv pentru ca nu au unde să plece cu copiii de acasă.”,a spus Andreea Marin Banică.

În Romania,există 53 de adăposturi,mult prea puţine pentru nevoia existentă,pentru victimele violenţei domestice. Într-unul dintre acestea,la Baia Mare,Andreea a ascultat mărturiile cutremurătoare pe care le puteti urmari AICI,interviurile fiind difuzate acum câteva zile la Trezeşte România.

www.campaniarespectului.ro