Apa de orez pentru ten, un miracol pentru piele. Cum se foloseşte

1 68836 original jpg jpeg

Orezul este un aliment nelipsit din bucătărie, însă beneficiile sale sunt mult mai multe. Iată ce trebuie să ştii despre apa de orez pentru ten.

Apa de orez,foarte uşor de preparat chiar la tine acasă,hidratează şi tonifică pielea,întârzie apariţia ridurilor şi chiar regenerează ţesutul cutanat. În plus,micşorează porii dilataţi.

Orezul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în produsele de îngrijire destinate feţei şi în tratamentele de întinerire ale femeilor asiatice.

Cum se prepară apa de orez pentru ten

Clăteşte o ceaşcă plină vârf cu orez,apoi pune-l într-un bol şi acoperă-l cu apă. După 15 minute,substanţele bune din orez rămân în lichid. Orezul îl poţi găti sau ţine-l în frigider pentru când vrei să strângi o cantitate mai mare,ca să poţi face mâncarea dorită,iar soluţia rezultată toarn-o într-o sticlă sau într-un flacon cu pulverizator. O poţi folosi ca toner sau loţiune de curăţare a feţei şi rezistă aproximativ cinci zile în frigider.

Pont

Dacă vrei să-ţi faci măşti de înfrumuseţare în casă,înlocuieşte apa pe care o foloseai în mod normal în prepararea lor cu apă de orez sau doar adaugă o lingură cu această soluţie în compoziţie.

Mască de faţă cu apa de orez pentru ten

Ia un şerveţel sau un prosop de hârtie şi taie-l într-o formă ovală,care să stea pe faţa ta,şi fă găuri în zona ochilor,a nasului şi a gurii. Pliază-l şi apoi scufundă-l în apa de orez. După cel mult un minut,scoate-l şi,cu atenţie,stoarce-l,pentru a elimina lichidul în exces. Aplică 15 minute pe ten şi stai întinsă apoi 15 minute,cât să acţioneze. 

Protecţie pentru păr

Deoarece părul deteriorat este lipsit de substanţe importante pentru sănătatea lui,proteinele din orez se regăsesc în produsele destinate părului uscat şi fără strălucire. Practic,orezul ajută părul să-şi refacă rezervele de substanţe nutritive. Dublează sau chiar triplează ingredientele folosite pentru apa de orez,în funcţie de cât de lungă e podoaba capilară,şi spală părul zilnic cu soluţia obţinută. După nici o săptămână de tratament,vei avea un păr mai bogat şi mai frumos.

Info

Întrucât are calităţi de necontestat în îngrijirea pielii, apa de orez pentru ten mai este numită şi „miracolul frumuseţii nipone“.

Îngrijirea tenului seara