Apel umanitar. Cristina are nevoie de ajutorul tău!

1 79699 original jpg jpeg

Cristina Lefter are doar 13 ani şi a început mult prea devreme o luptă extrem de dificilă, aceea pentru propria viaţă. O intervenţie chirurgicală nereuşită a lipsit-o de zâmbetul de pe faţă, dar şi de posibilitatea de a se bucura de copilărie, alături de părinţi.

Totul a început pe 3 aprilie 2017, când Cristina a fost operată la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş. Intervenţia chirurgicală la care a fost supusă fetiţa a avut ca scop înlocuirea valvei pulmonare cu o proteză.

  Părinţii Cristinei spun că, la vârsta de 1 an, fetiţa a fost diagnosticată cu o malformaţie cardiacă, în termeni medicali, Tetralogie Fallot. Prima operaţie a fost efectuată când fetiţa avea 5 ani, în 2004. Atunci, micuţa a suportat cu succes intervenţia chirurgicală.  

Cristina nu şi-a mai îmbrăţişat niciodată părinţii după cea de-a doua operaţie, din aprilie 2017, care a durat prea mult pentru ea, aproximativ 9 ore, timp în care s-a aflat în stop cardiorespirator aproximativ 15 minute.  

  „Până pe data de 3 aprilie 2017, fetiţa mea era pe picioare şi vorbea. Mi-a zis: «Tati, te rog frumos, ai grijă de mine, să ştii că te iubesc». Nu pot să scot din cap cuvintele ei. De atunci nu i-am mai auzit vocea”, îşi aminteşte tatăl Cristinei, Marian Lefter. 

 Ce s-a întâmplat în sala de operaţie? 

Părinţii fetiţei spun că nici până astăzi nu au aflat ce s-a întâmplat în sala de operaţie, iar medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu- Mureş n-au ştiut să le explice de ce s-a ajuns în această situaţie.  

Mai mult decât atât, familia spune că nu a fost înştiinţată despre faptul că intervenţia chirurgicală ar putea prezenta un risc pentru viaţa fetiţei lor. 

„Operaţia din 2017 nu a fost una grea, nu mi-a spus nimeni că e grea, nu am fost informat despre acest fapt. Am vorbit cu anestezista, duminică, pe 2 aprilie 2017 şi mi-a zis că o să fie o operaţie uşoară, iar a doua zi, nici nu a asistat la operaţie”, povesteşte tatăl fetiţei. 

La rândul său, specialistul pe cazuri de malpraxis, avocat Bogdan Dobrescu, susţine că părinţii fetei nu au primit o informaţie generală asupra cazului. 

„În contextul în care domnul Marian Lefter a fost informat că nu o să fie nicio problemă în cadrul operaţiei şi că operaţia în sine duce la ameliorarea şi îmbunătăţirea stării de sănătate, atunci discutăm de un malpraxis medical, pentru că informaţia transmisă de medic către domnul Lefter nu coincide cu ceea ce s-a întâmplat. Ba mai mult decât atât, nu poţi să ţii un om într-o sală de operaţie aproximativ 15 minute în stop cardiorespirator”, a declarat avocat Bogdan Dobrescu.

Află de ce Cristina are nevoie de ajutorul nostru pe clicksanatate.ro. Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg