Aşa mamă, aşa fiică!

1 47687 original jpg jpeg

Ce-i transmiţi fiicei tale? Poate felul tău de a fi, poate feminitate sau valorile pe care le-ai moştenit, la rândul tău, de la părinţi. Cu siguranţă însă, eşti mândră de ea, ca şi mamele cu care am stat noi de vorbă.

Delia Nicula,din Bucureşti,şi Doina Mihai,din Panciu,se uită cu drag la fiicele lor,care sunt acum femei în toată firea şi-şi amintesc de toate bucuriile dăruite de-a lungul timpului şi de felul cum le-au pregătit pentru viaţă.

Amândouă şi-au dorit ca fetele să aibă cea mai bună educaţie,să fie mândre de profesia lor şi să pună pasiune în tot ce fac. Dar nici Delia şi nici Doina nu s-au gândit că le vor transmite urmaşelor lor până şi profesia.

Delia Nicula,de 53 de ani,din Bucureşti,este medic de familie şi mamă a doi copii,Răzvan şi Ruxandra. Răzvan,fiul cel mare,a ales Dreptul,dar Ruxandra i-a călcat pe urme şi a ales Medicina. Mai are puţin şi va deveni şi ea medic de familie.

,spune Delia.

Pentru că Delia a trecut de tânără prin experienţa nefericită a unui divorţ,a educat-o pe fiica ei să fie mereu independentă şi stăpână pe propriul destin.

Şi ori de câte ori se uită la fiica ei,Delia este mândră că a reuşit să crească o femeie puternică,sigură pe ea,care ştie ce vrea de la viaţă şi,în acelaşi timp,un medic de valoare,care va pune mai presus de orice viaţa omului din faţa ei.

Doina Mihai,de 56 de ani,locuieşte în Panciu,Vrancea,este educatoare şi are două fete:Elena,de 35 de ani,şi Anca,de 32 de ani. Pentru că ea a crescut fără mamă,într-o casă de copii,a pus mereu familia pe primul plan şi le-a dăruit fetelor o copilărie fericită.

„Ori de câte ori veneau la mine,la grădiniţă,le spuneam ce bine este să fii educatoare. Aşa ai timp şi pentru familie,şi pentru serviciu,iar pentru o femeie familia trebuie să fie întotdeauna pe primul loc”,povesteşte Doina. Mai înainte de toate,ea le-a transmis fetelor ce înseamnă să fii o mamă şi o soţie adevărată.

Dar Elena şi Anca au moştenit de la mama lor,pe lângă devotamentul pentru familie,dragostea pentru meseria de dascăl. Aşa că amândouă au urmat Facultatea de Filologie din Iaşi.

Anca,fiica cea mică a Doinei,şi-a urmat soţul în Italia şi lăsat cariera de profesoară să mai aştepte. În schimb Elena,după ce s-a căsătorit,s-a întors acasă şi acum este profesoară de franceză în liceul din Panciu.

Soţul ei,Andrei,este şi el profesor de ştiinţe socio-umane şi au împreună un băieţel de 1 an,Teodor-Andrei.

„Ca orice mamă,sunt mândră de fiica mea. Nu i-am impus nimic,nici ce profesie să aleagă şi nici cu cine să se căsătorească,spune Doina. Dar acum,când este femeie în toată firea,mă bucur că ştie cum să încline balanţa între carieră şi familie.”

În timp ce Delia şi Doina îţi povestesc de fiicele lor,îţi dai seama că nu este mândrie mai mare pentru un părinte decât să vadă că modelul său de viaţă se transmite mai departe.

Ce îi transmiţi fiicei tale?

Când o vezi pe fiica ta crescând,vrei să ia de la tine tot ce o face mai puternică,însă nu mereu este aşa. Dacă ea te-a văzut o viaţă întreagă dedicându-te familiei,aşa va face şi ea. Dacă tu ai fost o persoană care a avut totul sub control,la fel va face şi ea cu propria familie.

Dintre toate experienţele de viaţă,cele negative o vor marca cel mai mult. Dacă tu ai avut o căsnicie nefericită şi-i spui că toţi bărbaţii sunt la fel,ea va porni în viaţă cu această imagine negativă. Îi vei transmite toate frustrările şi resentimentele pe care tu le ai şi nu va reuşi niciodată să fie cu adevărat fericită.Recente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg