Aşa te machiezi dacă porţi lentile de contact!

1 69253 original jpg jpeg

Plăcerea de a trece de la ochelari la lentile de contact poate fi adesea urmată de iritaţiile cauzate de machiajul nepotrivit pentru ochii tăi sensibili. Iată ce produse de machiaj poţi folosi fără să-ţi faci griji!

Pe lângă faptul că nu rişti să ajungă în ochi,rimelul waterproof este idealşi în cazul în care ai nevoie la un moment dat să pui picături. Evită rimelul care oferă efectul de gene false. Potrivit site-ului Beautyheaven.com,micile fibre de nailon,care acoperă genele atunci când aplici rimel,se pot desprinde de-a lungul zilei,pătrunzând cu uşurinţă apoi în ochi şi provocând iritaţii. Optează mai bine pentru un rimel pe bază de apă,fără parfum.

Sfatul de mai sus este valabil şi în privinţa alegerii creionului de ochi. În plus,dermatograful este indicat să nu fie aplicat pe interiorul pleoapei inferioare a ochilor,pentru că se va freca de lentile şi iarăşi pot apărea iritaţii.

În privinţa fardului de ochi,ai grijă să nu aplici multe straturi şi mai ales nu pe partea de sus a pleoapei superioare. Un machiaj mai puţin încărcat al ochilor este indicat. În caz contrar este posibil ca fardul să se scuture şi să ajungă în interiorul ochilor. Ideal ar fi să-ţi accentuezi  buzele,păstrând un machiaj light pentru ochi.

Pentru demachiere,foloseşte un produs hipoalergic,fără parfum şi un burete în locul clasicelor discuri din bumbacale căror fibre pot irita ochii.

Nu uita!

Tot pentru evitarea iritaţiile,înainte de a te demachia,îndepărtează lentilele de contact!

Credit foto:Shutterstock