Aşa te protejezi de soare

1 58350 original jpg jpeg

O expunere incorectă la soare poate însemna un lung şir de suferinţe ale pielii: de la iritaţii, până la arsuri solare sau chiar cancer de piele. Şi cum paza bună trece primejdia rea, iată cele mai bune soluţii ca să ai o piele sănătoasă şi un bronz de invidiat.

Pentru o pielefrumoasă şi sănătoasă,cremele cu protecţie solară trebuie să facă parte din viaţa ta pe tot parcursul verii. Se aplică nu doar când eşti în concediu,ci şi în zilele în care ştii că ai multe drumuri de făcut pe sub soarele dogoritor. Factorul de protecţie se alege în funcţie de culoarea pielii şi a părului.

Protecţie UVA şi UVB

Astfel,persoanele cu tenul şi părul deschise la culoare şi cele care au multe aluniţe pe corp trebuie să folosească o cremă care are factor de protecţie 50. Dacă eşti brunetă sau şatenă şi ai pielea închisă la culoare,ai nevoie de cremă cu protecţie solară între 25 şi 50.

Ai grijă să te ferească atât de razele de tip UVA (responsabile de îmbătrânirea pielii şi de apariţia cancerului de piele) cât şi de cele de tip UVB (5% din radiaţiile ultaviolete care ajung pe pământ,responsabile de apariţia arsurilor solare).

Cum aplici corect crema de protecţie

Crema de protecţie se aplică pe piele cu 20-25 de minute înainte să te laşi mângâiată de razele soarelui. Ai grijă să o reaplici la fiecare două ore de stat la soare şi de fiecare dată după ce ai ieşit din apă. O altă regulă de aur este să stai treptat la soare. Aşadar,nu te lăsa uitată pe nisipul fierbinte ore întregi din momentul în care ai pus piciorul pe plajă. Rişti să te alegi cu arsuri solare şi să-ţi strici toată vacanţa.

Nu uita de zonele sensibile

Radiaţiile sunt la fel de periculoase şi pentru buze,de aceea este indicat să foloseşti un balsam cu factor de protecţie 15. Şi pielea din jurul ochilor,nasul şi urechile au nevoie de atenţie,aşa că apelează la produse speciale cu vitamine şi factor de protecţie mai mare de 25.

Îngrijire specială şi pentru păr

Razele puternice ale soarelui usucă şi deteriorează firele de păr. Ca să nu-şi piardă din strălucire şi să rămână mătăsos,apelează cu încredere la uleiul de argan,la cel de nucă de cocos ori la uleiul de măsline. Sunt adevărate scuturi de protecţie împotriva radiaţiilor. Indiferent de uleiul pe care-l alegi,trebuie să-l aplici pe firele de păr şi pe scalp,îţi acoperi capul cu un prosop cald şi laşi să acţioneze 10 minute. Apoi te speli pe cap şi te clăteşti bine.

Dacă obişnuieşti să te vopseşti,este indicat să faci acest lucru cu cel puţin 7 zile înainte de a pleca în vacanţă,la plajă. Astfel,eviţi ca părul să se degradeze,căci soarele puternic,în combinaţie cu unele ingrediente din vopsea,pot ataca firul de păr.

Bine de ştiut

-poartă pălării cu boruri largi

-nu uita de ochelarii de soare,care trebuie să fie cu filtru de protecţie UV

-nu te expune la soare între orele 12.00 şi 16.00,când razele ultraviolete au puterea cea mai mare

Mai citeşte şi:

Uleiuri care-ţi protejează pielea de soare

3 mituri despre cremele de protectie solaraRecente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg