Beneficiile uleiului de ricin asupra părului şi pielii

1 70112 original jpg jpeg

Uleiul de ricin este adesea trecut cu vederea pentru beneficiile sale asupra pielii şi a părului, din cauza consistenţei sale groase şi lipicioase. Acest ulei este foarte bun pentru îngroşarea şi regenerarea părului, genelor şi sprâncenelor. Dacă eşti în căutarea unui remediu ieftin şi natural pentru piele şi păr, atunci uleiul de ricin este ceea ce trebuie să alegi.

Iată de ce este benefic uleiul de ricin pentru păr:

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic. Acest acid este un agent natural foarte eficient,antibacterian şi antifungic. Deoarece uleiul este foarte gros,ajută la prevenire căderii părului şi-l protejează. Acest ulei are un conţinut ridicat de acizi graşi omega 9,care sunt hrănitori atât părului şi foliculilor,precum şi pielii. În plus,dă strălucire părului.Foloseşte şamponuri pe bază de ulei de ricin sau aplică pe păr,după ce l-ai spălat,uleiul şi lasă-l să acţioneze 10 minute,după care-l clăteşti. Acest tratament trebuie aplicat măcar o dată pe săptămână,dacă vrei să ai rezultate.

Iată de ce este benefic pentru piele:

Deoarece

catifelează pielea,această înmuiere ajută la descompunerea ţesutului cicatrizat adânc,astfel încât să poată deveni pielea netedă şi plăcută la atingere. În plus,studiile au arătat că,uleiul de ricin ajută la reducerea inflamării din ţesutul subcutanat. Acest lucru poate fi motivul pentru care pare că accelerează vindecarea rănilor şi a cicatricilor. Uleiul de ricin este excelent şi pentru buze,deoarece acestea au nevoie de protecţie constantă împotriva factorilor externi. Ştim că buzele se recuperează repede,dar şi că se usucă la fel de rapid,dacă eşti deshidratată.

Uleiul de ricin dă buzelor o strălucire naturală datorită acizilor graşi pe care îi conţine,dar le şi protejează. Aşadar,nu ezita să-l foloseşti. Acest lucru îl face ideal pentru îmbunătăţirea aspectului şi sănătăţii buzelor. Balsamul de buze care conţine ulei de ricin ca unul dintre ingredientele principale,oferă strălucire,umiditate şi

buzelor.