Bijuteriile care te pot îmbolnăvi! Află cum să eviţi dermatita

1 73525 original jpg jpeg

Dermatita alergică de contact apare atunci când sistemul imunitar reacţionează împotriva unei substanţe specifice numită alergen, erupţiile cutanate fiind posibil să se dezvolte chiar şi când numai o cantitate mică de alergen s-a aflat în contact cu pielea.

“Este important de ştiut că nu ne naştem cu acest tip de alergie,ci ne sensibilizăm la substanţa incriminată după contacte repetate şi relativ frecvente. De exemplu,putem dezvolta alergie la un produs de îngrijire corporala pe care l-am folosit perioadă îndelungată înainte să cauzeze probleme. Odată sensibilizată,pielea reacţionează şi devine inflamată atunci când intră în contact din nou cu alergenul respectiv. Acesta este motivul pentru care poate izbucni brusc o alergie a pielii de la o substanţă cu care ne-am mai aflat în contact în trecut,însă fără apariţia unor reacţii adverse”,explică dr. Laurenţiu Vlădău.

Pericole la tot pasul

Printre substanţele comune care pot provoca dermatita alergică de contact se află:Nichelul,un metal răspândit în diverse produse chimice şi aliaje (bijuterii,nasturi de la blugi şi alte haine,curele etc.),Cobaltul (întâlnit frecvent în bijuterii),cosmeticele (în special parfumuri,vopsele de păr,conservanţi şi lac de unghii),conservanţii din creme şi unguente sau chiar unele plante (cele mai comune cauzatoare de alergii fiind crizantemele,narcisele,lalelele şi Primula). În multe cazuri,substanţa care a provocat erupţii cutanate este uşor de identificat şi nu sunt necesare teste suplimentare. Cu toate acestea,uneori nu este clară cauza acestor erupţii cutanate sau,fiind o substanţă întâlnită în diverse lucruri,nu se poate spune cu exactitate despre ce este vorba. Acesta este un caz în care testarea alergică cutanată va fi recomandată de către medicul dermatolog.Recente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg