Când să-ţi vopseşti părul singură - şi când nu

1 63678 original jpg jpeg

Uneori, vopseaua pe care ţi-o aplici singură pe păr îţi iese de minune – iar alteori e un dezastru. Află în ce situaţii poţi să te vopseşti acasă, şi când e nevoie să apelezi la un profesionist.

Vopsea în funcţie de tipul de păr

Toate tipurile şi texturile de părpot fi vopsite acasă – asta e vestea bună. Este însă foarte important să găseşti vopseaua care ţi se potriveşte. Spre exemplu,dacă ai păr dens sau ondulat,e mai bine să foloseşte formule lichide sau gel,pentru că pot fi distribuite mai uşor pe podoaba capilară. În schimb,spuma e mai bună dacă ai părul subţire sau pielea sensibilă. Asta pentru că spuma nu îngreunează părul,şi nici nu-ţi curge pe frunte sau pe tâmple,deci nu poate să-ţi provoace iritaţii ale pielii.

Părul deja tratat poate fi vopsit acasă

Podoaba capilarăcare a mai fost tratată abterior cu produse chimice – pentru permanent,pentru îndreptarea buclelor – poate fi vopsită fără probleme acasă. Nu-ţi fă însă şuviţe care necesită folosirea a două culori şi care pot da rezultate neuniforme sau care duc la arderea părului.

Nu mai mult de două tonuri diferenţă

Se recomandă să te vopseşti doar cu două tonuri mai închis/deschis decât culoarea ta naturală. Dacă încerci să obţii o culoare mult mai deschisă,rişti să obţii în schimb o nuanţă cu tonuri neplăcute,arămii – iar nuanţele mai închise vor arăta nenaturale,aspre.

Nu încerca să-ţi faci singură şuviţe

Ca să iasă bine şi să-ţi pună în valoare trăsăturile,şuviţele trebuie făcute de un profesionist. Dacă ţi le faci singură acasă,prin decolorare,rişti să obţii tonuri inegale,tonuri exagerat de deschise la rădăcină sau bucăţi late de păr vopsite în aceeaşi nuanţă – ceea ce arată neîngrijit.

Blondele,la coafor!

Dacă ai păr închis la culoare şi vrei să te faci blondă-blondă,nu încerca singră acasă. Trecerea de la păr închis la foarte deschis necesită mai multe şedinţe de decolorare şi de aplicare a culorii. Experimentele „de casă” se pot lăsa cu arderea firelor de păr,cu nuanţe blond-gri sau blond-arămii nedoirte.

Nu-dacă vrei să deschizi părul colorat

Poţi să te colorezi singură pe părul deja vopsit dacă treci de la nuanţe deschise la nuanţe mai închise – dar nu invers. Ca să deschizi la culoare şuviţele vopsite,acestea trebuie mai întâi decolorate – iar asta o face cel mai bine un profesionist.Recente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg