Căpşunile îngrijesc tenul gras

1 69944 original jpg jpeg

Dacă ai tenul gras şi eşti în căutarea unei alternative puţin costisitoare la produsele de îngrijire a pielii, pe care le foloseşti deja, îţi propun să încerci câteva căpşuni! Nu, nu pentru a le mânca, ci pentru a-ţi hrăni tenul cu ele!

Această reţetă nu numai că miroase şi are un gust minunat,dar este şi 100% naturală,eficientă şi o bună modalitate de a te răsfăţa. Încearcă!

Pasează căpşunile (vreo 6 medii) într-un castron mic,până când obţii o pastă moale. Căpşunile sunt bogate în acid alfa hidroxil,care ajută tenul în problemele acneice şi reduce sebumul în exces. Dacă ai cearcăne sau pungi sub ochi,masca cu căpşuni este un tratament bun.  

Adaugă 1 lingură de ulei de măsline. Acesta ajută la hidratarea tenului şi curăţă pielea,fără să astupe porii,lăsând pielea curată,suplă şi strălucitoare.

Pune în compoziţie şi 2 linguri de miere naturală. Aceasta ucide bacteriile şi reduce inflamaţiile,conferind pielii un aspect tânăr.

Adaugă câteva picături de lămâie şi amestecă până obţii o compoziţie cremoasă. Lămâia este un astringent natural,care ajută la eliminarea sebumului din piele. Câtă lămâie vei adăuga,depinde doar de tipul de piele. Dacă pielea tinde să se usuce,adaugă doar 8-10 picături. Dacă pielea este ceva mai grasă,poţi adăuga până la 1 lingură de suc de lămâie.

Spală uşor faţa şi sterge-o cu un prosop uscat. Aplică uniform masca pe faţă şi gât şi las-o să acţioneze doar pentru cinci minute. Clăteşte din nou cu apă caldă şi usucă cu un prosop moale.