Cât de des ar trebui să-ţi cureţi faţă?

1 67190 original jpg jpeg

Spălarea feţei poate părea o sarcină uşoară, însă nici prea mult şi nici prea puţin nu este recomandat, pentru că te poţi pricopsi cu iritaţii, zone uscate sau acnee. Este important să-ţi cunoşti tipul de ten pe care-l ai şi să-l speli în mod adecvat, pentru a-i menţine cel mai bun aspect posibil.

Pielea normalăTenul normal trebuie spălat de două ori pe zi,o dată dimineaţa şi o dată seara. Dimineaţa,foloseşte apă călâie sau rece şi o loţiune de curăţare uşoară,pentru a îndepărta murdăria sau sebumul,de peste noapte. Usucă-ţi faţa,hidratează şi aplică machiajul. Seara în schimb,spală-ţi faţa cu o loţiune de curăţare şi apoi exfoliază uşor,dacă pe durata zilei ai purtat un machiaj mai încărcat. Pentru ochi,foloseşte demachiant special îndepărtării rimelului.

Tenul gras necesită un tratament un pic mai special,pentru că sebumul şi praful de peste zi se depozitează în pori,încărcându-i şi ducând pe termen lung la puncte negre. Spală faţa de cel puţin două ori pe zi,cu un produs special pentru tenul încărcat. Dacă obişnuieşti să te machiezi în mod regulat sau dacă foloseşti doar creme de faţă,hidratante,ai grijă ca aceste produse să nu conţină uleiuri şi să prevină excesul de sebum. Seara,demachiază,spală şi tonifică apoi tenul,înainte de culcare.  

Necesită  de asemenea,o îngrijire specială,pentru că un spălat prea des poate cauza crăparea şi descuamarea pielii. Spală-ţi faţa,dimineaţa,doar cu apă rece,fără a folosi şi un demachiant. Alege o cremă hidratantă pentru piele uscată. Seara,curăţă tenul,de data aceasta folosind o loţiune de curăţare uşoară,demachiantă,dacă este cazul. Exfoliază cu un exfoliant uşor,pentru a elimina celulele moarte ale pielii şi apoi dă-te cu crema hidratantă,pentru a reface pielea.

Este important să te ocupi cu multă grijă de tenul tău,dacă te confrunţi cu o acnee. În primul rând,foloseşte o cârpă moale sau un prosop uzat,atunci când te speli pe faţă, pentru că ceva mai dur îţi va irita şi mai mult tenul,inflamându-l. Chiar dacă unele produse de curăţare sunt special concepute pentru tenul  acneei,în cazul în care problema persistă,cumpără o cremă farmaceutică specială,cu care să te dai pe faţă şi cu care să rămâi peste noapte.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg