Cât de des trebuie să-ţi schimbi obiectele de igienă personală

1 63600 original jpg jpeg

Cât de des îţi înlocuieşti periuţa de dinţi? Dar prosopul de baie? Ştiai că schimbarea aşternuturilor este esenţială pentru sănătatea noastră? În caz contrar, ne putem alege cu diferite alergii sau eczeme. Iar lista nu se opreşte aici.

Iată,aşadar,cât de des trebuie să-ţi schimbi obiectele de igienă personală şi cum ne pot îmbolnăvi acestea!

Periuţa de dinţi

Perii deterioraţi ai periuţei de dinţi sunt reprezintă un indiciu clar că aceasta ar trebui înlocuită. De altfel,medicii stomatologi avertizează că folosirea unei periuţe de dinţi uzate nu face decât să provoace tartar şi contribuie la înmulţirea bacteriilor.

De asemenea,este recomandat ca periuţa de dinţi să fie neapărat schimbată în urma unei infecţii virale,pentru a împiedica răspândirea viruşilor.

Prosopul

Prosopul de baie poate provoca iritaţii ale pielii şi alergii,dacă nu este uscat şi spălat corespunzător. În mod ideal,prosopul trebuie schimbat o dată la două zile şi uscat bine la aer,întrucât umezeala atrage mucegaiul care,la rândul său,se impregnează în ţesătura materialului şi provoacă alergii.

De asemenea,mirosul corporal se,,blochează'' de multe ori în prosop. Aşadar,aruncă prosopul dacă acesta emite un miros suspect,deşi l-ai spălat la o temperatură ridicată,sau dacă acesta este mult prea uzat.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg