Cauze ale căderii părului la femei

1 66208 original jpg jpeg

Subţierea firului de păr şi căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul reprezentantelor sexului frumos, iar acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive. Iată principalele cauze ale căderii părului la femei:

40% dintre persoanele care au experimentat pierderea temporară sau pe termen lung a părului sunt femei.

Anemia,una dintre cauzele căderii părului la femei

În medie,scalpul are 100.000 de fire de păr. Fiecare folicul produce un singur fir de păr care creşte la o rată de un centimetru pe lună. După ce creşte timp de 2-6 ani,creşterea părului stagnează,înainte de a cădea. După aceea,este înlocuit cu alt fir de păr şi ciclul începe din nou.

Deoarece firele de păr cad în mod regulat,de obicei oamenii pierd între 50-100 de fire de păr în fiecare zi. Pierderea anormală a părului se poate întâmpla în mai multe moduri. Este posibil să observi că îţi cade  foarte mult păr atunci când te speti pe cap.

Aproape una din 10 femei cu vârste între 20 şi 45 de ani suferă de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier în organism. Lipsa fierului este o cauză comună a căderii părului şi pentru a afla cu certitudine dacă aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii părului este necesar să faci o serie de analize de sânge,care pot determina nivelul de fier din sânge.

Pe de altă parte,din cauza durerilor suportate în timpul naşterii,femeile pot rămâne cu anumite traume care pot,de asemenea,să ducă la pierderea părului mai mult decât în mod obişnuit. Desigur,în această situaţie,este doar o problemă de timp până părul îşi va reveni la normal.

Cauze ale căderii părului la femei:naşterea,hipotiroidismul şi pastilele contraceptive

Şi o serie de afecţiuni cutanate inflamatorii,cum ar fi eczemele,dermatita seboreică sau psoriazisului,pot cauza căderea parului.

În plus,orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unei intervenţii chirurgicale,afecţiune severă,teama de îmbătrânire,divorţul,moartea unei persoane apropiate,pierderea locului de muncă poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Şi asta pentru că ciclul de viaţă a firului de păr este dereglat şi nu mai respectă ritmul normal de creştere,odihnă,regenerare.

Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă,părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.

Şi hipotiroidismul poate fi o cauză frecventă a căderii părului. Nu sunt produşi suficienţi hormoni care să ajute metabolismul şi astfel şi părul are de suferit.

Un efect secundar mai puţin cunoscut al pilulelor contraceptive este pierderea părului. Hormonii care suprimă ovulaţia pot cauza subţierea părului. Uneori,pierderea părului poate începe atunci când nu mai iei pastila. Alte medicamente care pot provoca pierderea părului sunt cele care tratează hipertensiunea arterială,bolile de inimă,artrita sau depresia.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg