Ce boli alungă marea

1 58777 original jpg jpeg

Căldura te-a vlăguit de tot şi te simţi din ce în mai lipsită de poftă de viaţă? Nu te îngrijora! Câteva zile de concediu la mare te vor ajuta să-ţi recapeţi starea de bine.

Şi totuşi,înainte de a petrece câteva zile pe litoral,trebuie să ai în vedere câteva lucruri.

Cura heliomarină este contraindicată dacă ai suferit,în ultimul timp,o intervenţie chirurgicală serioasă,dacă ai probleme cu inima,ai anemie,insuficienţă renală sau eşti hipertiroidiană.Valurile stimulează circulaţia sângelui

Suferi de sindromul mâinilor şi picioarelor reci? Niciun re­mediu nu funcţionează mai bine ca terapia cu valuri (aceasta ajută circulaţia peri­ferică).

Curenţii marini,care an­trenează apa,acţio­nea­ză ca un masaj fin asupra muş­­chi­lor şi a vaselor de sânge,tonifi­cân­du-i.

În zi­lele când nu sunt valuri foar­te mari,poţi face jogging timp de 10-20 de minute,prin apă (aceasta nu trebuie să depăşească genun­chii).

Pro­­­­cedura în­lătură chiar şi celulita. Mai mult,specialiştii afir­mă că marea îi linişteşte pe nevrotici.

Astfel,10-15 minute zil­nice de ex­punere la valurile mării acţionează ca un sedativ.

Apa de mare vindecă acneea

Tot la mare te vindeci de acnee. Atât soarele,cât şi apa salină cicatrizează şi vindecă urmele coşurilor. Cum?

Particulele fine de nisip sunt abrazive şi regenerează pielea,înlăturând celulele moarte,iar sarea reglează sebuumul,prevenind apariţia altor coşuri (­acţionează ca un antiseptic şi un antiinflamator la nivelul pielii).

În plus,la recomandarea dermatologului,mai poţi urma un tratament special cu apă de mare,dacă suferi de eczemă sau de dermatoză.

Algele refac ţesuturile

Algele eliberează în apa mării nu­meroase minerale şi oligoelemente (iod,magneziu,calciu,fier ş.a.) şi enzime care,absorbite prin piele,ajută la refacerea ţesuturilor după trau­matismele osoase şi musculare.

În afară de beneficii­le pe care le aduce simpla îmbăiere în apa de mare,mai poţi urma împachetările sau cataplas­mele calde cu alge.

Acestea au un efect detoxifiant şi antiîmbătrânire,de reducere a ­tran­s­­piraţiei,cât şi antiinflamator,pentru cei care suferă de reumatism.

Nămolul alină durerile reumatice

În sanatoriile şi în bazele de tratament de la Mangalia,Techirghiol,Eforie Nord,Eforie Sud,poţi face diverse tratamente cu nămol.

Împachetările dau rezultate foarte bune,mai ales în cazul afecţiunilor reumatice de tip inflamator. În plus,băile de nămol sunt benefice dacă suferi de boli de piele precum eczemele sau dermatitele.

Pentru a putea merge la una dintre aceste baze,ai nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la ­specialist.

Simplele aplicări de nămol pe plajă cicatrizează arsurile şi regenerează părul.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg