Ce efecte are fluorul asupra dinţilor

1 69341 original jpg jpeg

Administrat pe cale orală sau local, fluorul este eficient în tratamentele de prevenire a cariilor dentare. Trebuie însă utilizat doar la recomandarea specialistului!

Fluorul este un element care se găseşte în numeroase alimente:peşte,caise,carne de vită şi de porc,cartofi,ceai negru. Beneficiile lui asupra danturii au fost demonstrate ştiinţific – cu condiţia ca dozele administrate să nu depăşească un anumit nivel.

În mod normal,cantitatea de fluor care ajunge în organism,prin intermediul alimentelor consumate,ar trebui să fie suficientă. La recomandarea specialistului însă,atât adulţilor,cât şi copiilor le pot fi administrate suplimente.

Administrarea la copii

Avantaje:Studiile arată că fluorul întăreşte smalţul dentar. După vârsta de 6 ani,medicii pot recomanda administrarea,pe termen lung,a unor suplimente cu fluor,cu condiţia ca pasta de dinţi pentru cei mici,precum şi celelalte produse de îngrijire orală,să nu conţină acest compus.

Dezavantaje:Administrat în doze sporite,fluorul încetineşte creşterea oaselor,calcifică tendoanele şi poate afecta rinichii,ficatul şi alte organe. Excesul poate duce şi la fluoroză – pătarea smalţului dentar.

Cu ce îi ajută pe adulţi

Avantaje:Adulţii pot să facă,de două ori pe an,tratamente cu acest element. Spre exemplu,pacienţilor cu sensibilitate dentară li se pot aplica lacuri fluorurate,pe porţiuni restrânse. Compuşii pe bază de fluor pot,de asemenea,stopa sângerarea gingiilor,precum şi formarea plăcilor bacteriene,în cazul implanturilor.

Dezavantaje:Excesele trebuie evitate. Femeilor însărcinate şi celor care alăptează le sunt contraindicate tratamentele stomatologice de fluorizare.Recente

Jennifer Lopez jpg
Susan Lucci sursa  Instagram jpg
Leonardo Di Caprio si Kate Winslet jpeg
familia regală britanică foto  Instagram jpg
Dumnezeu jpg
Maria Shriver, Arnold Schwarzenegger jpg
Google Bard jpg
Luna si Mercur in trigon pe 8 februarie 3 nativi egoisti in dragoste Sursa foto shutterstock 1770076130 jpg
meghan markle printul harry botez baietel jpeg
Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg