Ce metodă de epilare ţi se potriveşte cel mai bine

1 65227 original jpg jpeg

Există mai multe opţiuni de epilare a părului nedorit de pe corp – însă fiecărei persoane i se potriveşte o anumită variantă, în funcţie de tipul de piele, buget, stil de viaţă sau de diverse probleme dermatologice. Află ce ţi se potriveşte!

Epilare cu ceară – pentru buget limitat

Dacă bugetul e limitat,epilarea cu ceară e cea mai bună. O poţi face singură,acasă,cu condiţia să alegi ceara în funcţie de tipul de piele. Cu timpul,vei vedea ce produs ţi se potriveşte cel mai bine. Fii atentă să nu te arzi:încearcă ceara pe interiorul încheieturii.

Epilarea cu aparatul de ras-antidurere

Dacă părul îţi creşte repede şi nu suporţi durerea,foloseşte aparatul de ras. Soluţia este bună şi dacă ai bugetul limitat. Foloseşte aparate de ras cu mai multe lame şi nu uita să umezeşti zonacare urmează să fie epilată,înainte şi după operaţiune. Îţi e teamă că părul va creşte mai des după ce te-ai ras? Dermatologii spun că asta este un mit. Firul de păr creşte din foliculul pilos,iar acesta nu se „înmulţeşte” la trecerea aparatului de ras.

Epilare cu pastă de zahăr – pentru zone sensibile

Dacă ai un ten sensibil,părul facial poate fi epilat doar cu ajutorul unui specialist. Poţi folosi o pensetă,însă operaţiunea este migăloasă şi de durată. Epilarea cu pasta de zahăr este eficientă,doare mai puţin ca cea cu ceară,foloseşte ingrediente la îndemână,naturale  – zahăr din trestie de zahăr,apă,zeamă de lămâie),dar îţi ia timp să dobândeşti tehnica pentru a stăpâni bine procedeul de preparare. Epilarea este eficientă,cu condiţia să găseşti pe cineva care să te înveţe cu să obţii pasta.

Epilarea cu cremă depilatoare – soluţia rapidă

Dacă te grăbeşti sau eşti mereu în criză de timp,soluţia cea mai rapidă este loţiunea sau crema depilatoare – de preferat una cu Aloe Vera şi lanolină. În 5-10 minute eşti gata. Ca să scazi riscul de iritaţie,lasă crema să acţioneze 1-3 minute,apoi trece peste zona respectiv lama de ras şi clăteşte cu apă călduţă. În orice caz,fă testul de alergie cu un pic de cremă înainte de a o aplica de porţiuni mari.

Epilare cu laser – eficient şi de durată

Dacă te ţine bugetul şi dacă doreşti să ai rapid rezultate bune,optează pentru epilarea cu laser. Operaţiunea se realizează cel mai bine sub supravegherea unui doctor,pentru că poate duce la hiperpigmentaţie (înnegrire a pielii) dacă lucrurile nu sunt ţinute sub control. Aşteaptă-te la 3 sesiuni de epilare,apoi o dată pe an pentru mentenanţă.Recente

Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg