Ce nu ştiai despre Jayne Mansfield, rivala lui Marilyn Monroe. Mai populară în sondaje, era prea sexy pentru 1954

7 profimedia 0339948762 jpg jpeg

Toată lumea a auzit de Marilyn Monroe, dar mai puţini sunt familiarizaţi cu Jayne Mansfield, actriţa ambiţioasă care a învins-o pe cea mai sexy femeie a anilor '50 în sondajele de popularitate. Jayne a folosit tactici îndrăzneţe pentru a câştiga atenţia publicului, încă practicate de vedetele de astăzi.

Născută în anul 1933, Vera Jayne Palmer Mansfield a crescut în Texas şi era o copilă extrem de inteligentă. Ştia încă de mică să vorbească mai multe limbi, cânta la vioară şi avea voce plăcută. În calitate model, Mansfield a fost un exemplu pentru doamnele şi domnişoarele din acele timpuri, pentru trupul său „tras ca prin inel‟. O mare rivală pentru Marilyn Monroe, Mansfield şi-a luat rolul de actriţă în serios, s-a transformat într-un brand şi a căutat în mod continu modalităţi de a capta atenţia publicului.

Jayne Mansfield, prea sexy pentru publicul anului 1954

Jayne s-a căsătorit la vârsta de doar 16 ani cu Paul Mansfield, iar după ce a apărut în multe piese de teatru locale, ea a decis că vrea să devină vedetă şi şi-a convins soţul să se mute în Los Angeles. Când a ajuns în LA, aspectul său fizic a ajuns în centrul atenţiei. Un fotograf a decupat-o odată dintr-o poză, pentru că arăta prea sexy pentru publicul din 1954.

stanga
dreapta
2 jayne mansfield 5 jpg jpeg
8 profimedia 0309381236 jpg jpeg
3 jayne mansfield 4 jpg jpeg
4 jayne mansfield 3 jpg jpeg
5 jayne mansfield 2 jpg jpeg

Până în 1955, căsnicia lui Mansfield se terminase, iar ea era mai hotărâtă ca niciodată să devină vedetă. Aşa că a apărut la o petrecere de presă purtând doar un costum de baie roşu şi arătându-şi sânii. Nu numai că acest gest a atras atenţia, dar i-a permis lui Mansfield să îşi construiască propriul brand ca femeie care nu se sfieşte să îşi arate trupul.

Mai populară ca Marilyn Monroe în sondaje

La scurt timp de la momentul controversat, ea a fost angajată în teatru, însă nu pentru talentul ei, ci „pentru capacitatea fizică pentru a umple un pulover‟. Compania de film Warner Bros i-a vopsit părul şi a prezentat-o tuturor drept „Marilyn Monroe‟, iar cei prezenţi în jurul ei credeau că ea ar putea fi o ameninţare serioasă la adresa uneia dintre cele mai frumoase femei din lume. Până în 1957, acest lucru s-a dovedit a fi adevărat, deoarece Mansfield a depăşit-o pe Monroe în sondajele pentru popularitate.

În ciuda faptului că avea un IQ de 163, ea ştia că oamenii sunt interesaţi mai mult de aspectul ei fizic, decât de creierul ei. Potrivit biografului Ray Strait, ea şi-a folosit inteligenţa pentru a atrage atenţia presei: „Ar fi făcut orice, dacă ştia că presa se va duce acolo‟. De-a lungul timpului, i s-au întâmplat atât de multe „defecţiuni de garderobă‟, încât o jurnalistă a spus că „nesfârşitele ei accidente cu fermoarul de pe scenă constituiau pentru ea un pericol profesional‟.

A apărut în ziare de 2.500 de ori, în doar 9 luni

Unul dintre cele mai faimoase accidente ale sale a avut loc la o petrecere pentru Sophia Loren, în 1957, când Mansfield a apărut purtând o rochie extrem de decoltată, iar unul din sfârcurile ei a ieşit din rochie.

Strategiile sale au ajutat-o, deoarece a fost singura vedetă din acele timpuri, care a apărut de două ori într-un an pe coperta revistei Life şi care a apărut în ziar de 2.500 de ori, pe parcursul unei perioade de doar nouă luni. Pe măsură ce o eclipsa pe Marilyn Monroe în 1957, presa estima că averea ei ajungea în jurul sumei de 350 de milioane de dolari, în banii de astăzi.

Cariera lui Mansfield a fost înfloritoare, ea câştigând multe premii şi chiar un Glob de Aur în 1956, pentru „The Girl Can’t Help It‟, însă datorită extravaganţelor sale din presă, pentru căsniciile eşuate, dar şi pentru că rămăsese însărcinată, companiile i-au diminuat rolurile.

Casă în cuarţ roz, căzi pline cu şampanie şi piscină în formă de inimă

Mansfield s-a căsătorit ulterior cu Mickey Hargitay şi a organizat o nuntă fastuoasă la care şi-au făcut apariţia 8.000 de oameni. Şi-a cumpărat un conac pe Sunset Boulevard şi, cu ajutorul soţului, l-a decorat în cuarţ roz strălucitor, cu căzi pline cu şampanie şi cu o piscină în formă de inimă. Pentru a atrage atenţia, ea şi-a numit casa „Palatul Roz‟ şi şi-a cumpărat maşini şi blănuri tot în această culoare.

A murit în urma unui blestem? 

Pe la mijlocul anilor '60, ofertele sale începeau să dispară încet şi se pare că începuse să îşi înece amarul în alcool. Imaginea ei sexy nu mai era de interes, iar încercările ei de a ajunge în televizune au eşuat. Mansfield şi Mickey Hargitay au divorţat şi ea s-a căsătorit cu Sam Brondy, bărbatul care ar fi agresat-o fizic, în mod. repetat. În timpul unei călătorii, maşina lui Mansfield a intrat într-un nor de pesticide, care a afectat vederea şoferului, iar ea şi-a pierdut viaţa.

De-a lungul timpului au apărut numeroase zvonuri despre moartea ei. Unii spun că în timpul accidentului capul ei ar fi fost separat de trup, iar alţii că moartea ei ar fi avut loc din cauza unui blestem al lui Anton LaVey, fondatorul unei biserici, care ar fi avut o aventură cu Jayne.

Sursă foto: Pinterest, Profimedia